Umbra lui Ceaușescu la Zalău: cozi la pâine în Vinerea Mare

Fotografia pe care o vedeți nu este realizată în anii ’80, ci exact în Vinerea Mare a anului de grație 2017. O coadă (în plină formare în momentul în care am surprins-o cu aparatul foto) s-a învârtoșat în ușa unui cunoscut magazin din centrul Zalăului, vineri la ora 10. Aceasta, după ce pe tot parcursul dimineții cetățenii au dat târcoale magazinului și le-au scos pe vânzătoare din toate săritele cu aceeași întrebare, respectiv „Când vine mașina de pâine?!”. A venit și mașina într-un final, a început operațiunea de descărcare a prețioaselor lăzi, iar vânzătoarele au avut, în sfârșit, ocazia să se răzbune, adresând cozii un anunț apocaliptic: „Trebuie să numărăm toate pâinile, mai aveți de așteptat”. Fapt pentru care în coadă s-au format grupuri de discuții pe categorii de vârstă, spre amuzamentul trecătorilor dar și al copiilor care nu mai văzuseră în viața lor o coadă la pâine.

 

10 Thoughts to “Umbra lui Ceaușescu la Zalău: cozi la pâine în Vinerea Mare”

 1. Anonim

  Tradiţie! Dacă dai azi manelele la maxim, vei fi jmeker tot anu’!

 2. Alfaman

  Dupa Paste va fi coada la urgenta.

 3. Anonim

  La un alt magazin de paine de data aceasta pe bulevard dadea voie in magazin unui anumit nr de persoane iar restul asteptau afara pana ieseau cei din magazin.La acelasi magazin cand se primeste marfa se inchide magazinul

 4. Ghita

  Pt cel de la 13:34 nu ii obligatoriu sa cumperi de la oncos daca nu iti convine ca tre sa stai sa astepti

 5. Anonim

  Vânzătoarele de la oncos cele mai nepoliticoase! Îmi pare rău dar din cauza lor nu mai cumpăr pâine de acolo!

 6. goe

  Stati linistit si in Germania e la fel. Vineri totul a fost inchis, maine se deschid supermarketurile pentru cateva ore si toate rafturile se vor goli, la propriu, ca dupa tătari! Cine stie poate sa confirme. Nu suntem singurii cu cozi de sarbatori insa poza este f amuzanta.

 7. Anonim

  Da’ de ce se mănîncă toate cu pîine? Cartofii pai cu pîine. Pireul cu pîine. Chiar friptura. De ce? Să umflăm burta? Să nu rămînem flămînzi? Dar nici nu mai simțim gustul preparatelor de atîta pîine.

  1. abc

   Perfect de acord ! doar la noi „se” mananca orez sau cartofi cu paine …

 8. anonim

  peste tot ie asa

 9. dobro

  haha super tari, si poza si textul. asa e romanul la sarbatoare,disperat dupa mancare, in special paine!!

Leave a Comment