Ultima sansa pentru profesia de soldat si gradat voluntar, arma auto

Ultima sansa pentru profesia de soldat si gradat voluntar, arma autoAstazi este ultima zi in care doritorii mai pot sa aplice pentru recrutare la profesia de soldat si gradat voluntar pentru arma auto. Ministerul Apararii a scos la concurs 300 de locuri, la nivel național, pentru aceasta profesie, inscrierile fiind stabilite in perioada 7 decembrie 2009 -12 ianuarie 2010.

La nivelul județului Salaj, s-au inscris 54 de persoane, dintre care doar 24 au indeplinit condițiile pentru aplicarea pentru locurile scoase la recructare. Dintre acestea din urma, doar cinci și-au intocmit, pana vineri, dosarul de inscriere. Insa, pe ultima suta de metri asteptam sa vina mai multe persoane, ne-a declarat Silviu Abudanii, ofiter de informare si relatii publice din cadrul Centrului Militar Judetean (CMJ) Salaj.

Tinerii (baieți și fete) trebuie sa aiba varsta intre 18 și 26 de ani, sa aiba minim zece clase absolvite și permis de conducere pentru categoriile B și C. In intervalul 18 ianuarie – 5 februarie, are loc selecția candidaților. Cursurile de pregatire incep la data de 1 martie 2010.

Ca și avantaje, pe perioada școlarizarii, tinerii recrutați au asigurate cazarea și masa, la finalul studiilor au un loc de munca asigurat, un salariu atractiv și posibilitatea afirmarii pe plan profesional.

In județul Salaj nu a fost repartizat niciun loc pentru aceasta serie de pregatire. Cele mai apropiate locații pentru salajenii care vor sa urmeze cursurile de soldat și gradat voluntar pentru arma auto sunt Dej, Someșeni și Satu Mare.

Alte articole

Leave a Comment