Ultima luna pentru ridicarea alimentelor de la Uniunea Europeana

Ultima luna pentru ridicarea alimentelor de la Uniunea Europeana

Peste 4.700 dintre pachetele cu alimente, destinate zalauanilor cu o situatie defavorizata, din stocurile de interventie comunitara prin Programul European de Distribuire a Alimentelor, au ajuns la apartinatori. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, aceasta este ultima luna de distribuirea alimentelor. De la inceperea distribuirii alimentelor, din luna septembrie, si pana vineri, s-a prezentat la punctul de distribuire un numar de 4.675 de persoane. Termenul limita pentru ridicarea alimentelor de catre beneficiari este 30 noiembrie 2011. Dupa aceasta data, in functie de cantitatea ramasa se va lua o decizie in privinta repartizarii pachetelor, a declarat purtatorul de cuvant.

Pachetele cu alimente se aloca urmatoarelor categorii: persoane cu handicap grav si accentuat de gradul I si II, someri, pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, copii si tineri orfani care primesc pensie de urmas pana la 400 de lei, dar si persoanele beneficiare de ajutorul social, aflati in plata la data de 31 august a anului in curs.

Ajutoarele se repartizeaza beneficiarilor in baza buletinului sau a cartii de identitate, in functie de ordinea in care ajung la punctul de distribuire, cu sediul pe strada Gheorghe Doja, zona Bloc D115. Programul este de luni pana vineri, intre orele 8 si 16. Pentru anul in curs au fost alocate, in total, 5.449 de pachete de alimente europene.

Pachetul alimentar pentru o persoana contine: 14 kilograme (kg) de faina, noua kg de orez, zece kg malai, doua kg de paste fainoase, 1,1 kg de biscuiti si 1,5 kg de lapte praf. Acesta se scorda o singura data pentru fiecare beneficiar in cursul unui an calendaristic. Peste 6.000 de zalauani au primit, anul trecut, astfel de ajutoare europene.

Alte articole

Leave a Comment