UDMR vrea îngheţarea preţurilor din energie

Liderii UDMR anunţă că susţin soluţia plafonării preţurilor la energie, cerută de cetăţeni şi de mediul de afaceri, ca soluţie temporară la „explozia” facturilor.

„Vă dau o veste extrem de importantă: UDMR a decis şi a spus foarte clar (…) noi suntem perfect de acord cu plafonarea preţului la energie ca o soluţie în momentul de faţă pentru cetăţenii Româ­niei”, a declarat senatorul Antal Lorant, la Digi 24.

La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR a declarat că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor susţine îngheţarea creşterii preţurilor la energie până în primăvara anului viitor, iar simultan cu această măsură sprijinirea celor care au nevoie de ajutor la plata consumului energetic.

Plafonarea preţurilor la energie până în primăvară este şi soluţia propusă de preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu. Acesta a afirmat recent că, în lipsa plafonării, preţurile produselor şi serviciilor vor exploda, deoarece multe întreprinderi mici şi mijlocii au fost nevoite deja să majoreze tarifele, deoarece fie li s-au mărit şi lor facturile la utilităţi, fie aşteaptă scumpiri.

Amintim că, la finalul lunii trecute, premierul Florin Cîţu a declarat, la o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi cu reprezentanţi ai ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei privind creşterea preţurilor la energie, că statul nu va interveni pentru a plafona preţurile, însă va găsi o soluţie pentru a compensa o parte din factură.

Între 5 şi 10 milioane de români ar fi eligibili pentru a beneficia de o asemenea compensare, potrivit declaraţiilor făcute de ministrul Energiei şi ministrul Muncii.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment