Trei sălăjeni, prinşi de jandarmi în timp ce tăiau ilegal lemne

Jandarmii sălăjeni au identificat, la sfârşitul săptămânii trecute, în zona Lozna – Cormeniş, trei persoane care tăiau lemne ilegal, prejudiciul cauzat fiind de peste 3.000 lei. Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj, în urma verificărilor, s-a stabilit că B.N, B.R.M., H.B, H.G. tăiau lemne ilegal, ajungând la un număr de 90 de cioate în decurs de o lună. „În 17 iulie, B.N cu ajutorul unui motofierăstrău, tăia arbori de diferite specii, fără a fi marcaţi silvic. Respectivul era ajutat de două persoane de sex masculin care stivuiau lemnele tăiate, în vederea transportului. Lemnele erau tăiate la indicaţia proprietarului pădurii. Prejudiciul cauzat a fost de 3.283,662 lei”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului. Potrivit acestora, în cauză, s-au întreprins următoarele măsuri: interceptarea persoanelor în cauză şi stoparea activităţii antisociale, stabilirea identităţii persoanelor în cauză, chemarea la faţa locului a personalului silvic, inventarierea, măsurarea şi fotografierea cioatelor rezultate în urma tăierii ilegale, ridicarea obiectelor cu care s-au săvârşit faptele (motofierăstrău mecanic, marca „Husqvarna 365” ridicat în vederea confiscării şi predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou) şi a bunurilor rezultate din săvârşirea faptelor (22,31 mł material lemnos predat proprietarului), efectuarea de fotografii judiciare, întocmirea actelor de constatare.
„Recomandăm cetăţenilor, în situaţia în care iau cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte antisociale să sesizeze echipajele de jandarmi, direct sau prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj la numărul de telefon 0260669722”, au mai menţionat jandarmii sălăjeni.
Reamintim că, începând din 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.

Leave a Comment