„Transurbis” duce cardurile elevilor direct în școli

Operatorul de transport în comun din Zalău, “Transurbis SA” a început eliberarea cardurilor de călătorie pentru elevi. Conducerea societății a avut o inițiativă foarte bună pentru a facilita intrarea în posesia elevilor a cardurilor de transport gratuit, dar și pentru evitarea cozilor la ghișee: predarea acestor carduri direct în școli. Chiar dacă această activitate implică un efort considerabil din partea angajaților societății de transport și reprezintă un avantaj major pentru elevi, doar cinci unități de învățământ (licee) s-au arătat până în prezent, „încântate” de această facilitate. Societatea eliberează, începând de marți, cardurile gratuite pentru elevi. De asemenea, la ghișeele societății se eliberează în continuare cardurile anuale pentru pensionari și cele destinate persoanelor cu dizabilități. Timp este, încă, pentru a intra în posesia nopului card, societatea anunțând că inclusiv în aprilie ne vom putea prezenta la ghișee, fără să fim amendați dacă prezentăm la control abonamentele în modelul vechi.

Card lunar „Elev”

În vederea eliberării titlului gratuit de călătorie “card lunar elev”, pentru ca un număr cât mai mare de elevi să poată beneficia de aceste carduri și pentru a evita aglomerația la punctele de eliberare, reprezentanții Societății Transurbis au transmis adrese unităților de învățământ pentru a primi acordul de a emite cardurile în școli. Cinci unități de învățământ au răspuns pozitiv solicitării Societății Transurbis, fiind stabilit următorul program de eliberare a cardurilor în școli: 22 – 23 martie – Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”; 24 martie – Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”; 25 – 26 martie – Școala Gimnazială „Corneliu Coposu”; 29 martie – Liceul de Artă „Ioan Sima”; 30 martie – Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu”. De asemenea, cardurile pentru elevi se emit, din această săptămână, și la ghișeele Societății Transurbis. Documente necesare pentru obținerea “cardului lunar pentru elevi”, elevi cu vârsta peste 14 ani: copie și original CI/BI; copie și original carnet de elev vizat la zi la unitatea de învățământ; cerere și declarație privind acordul prelucrării datelor personale. Elevi cu vârsta sub 14 ani: copie certificat de naștere; copie CI/BI al unuia dintre părinți; copie și original carnet de elev vizat la zi la unitatea de învățământ; cerere și declarație privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal. Reactivarea gratuității de pe card se face lunar, la ghișeele Societății Transurbis, cu cardul și carnetul de elev vizat la zi.

Cardul persoanei cu dizabilități

Pentru eliberarea cardului destinat persoanei cu dizabilități, în baza unui protocol încheiat între Societatea Transurbis SA, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj și Direcția de Asistență Socială Zalău, beneficiarii nu trebuie să se deplaseze la ghișee pentru că vor primi cardurile acasă, prin poștă. Beneficiază de acest tip de card peste 1.600 de persoane, respectiv persoane încadrate cu handicap grav și accentuat, însoțitori și asistenți personali ai acestora, indiferent de localitatea de domiciliu, care dețin legitimație de călătorie eliberată de DGASPC, astfel: persoane cu handicap grav și accentuat; însoțitorii persoanelor cu handicap grav, în prezența acestora; însoțitorii copiilor cu handicap accentuat, în prezența acestora; însoțitorii adulților cu handicap auditiv și mintal accentuat, în prezența acestora; asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav; asistenții personali profesioniști ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Valabilitatea cardurilor pentru aceste categorii de persoane este în conformitate cu certificatul de încadrare în grad de handicap.

 Card anual “Pensionar”

Societatea Transurbis eliberează, începând din data de 2 martie, titlul gratuit de călătorie sub formă de “card pensionar”, cu valabilitate de un an. Până în prezent au fost emise aproximativ 6.800 de carduri, urmând ca această activitate să continue și în perioada următoare. Pentru a evita aglomerația la punctele de distribuire a cardurilor, pensionarii care nu reușesc să obțină cardul în cursul acestei luni, se pot prezenta și în luna aprilie, nefiind aplicate amenzi. Documente necesare pentru obținerea “cardului pensionar”: copie și original de pe cuponul de pensie sau copie și original de pe decizia de pensionare, copie și original BI/CI, cerere și declaraţie pe propria răspundere pentru eliberarea gratuită a cadrului de călătorie pe mijloacele de transport Transurbis. În cursul acestei luni, la punctele de eliberare a cardurilor se menține programul prelungit, respectiv: cartier Brădet, strada Gheorghe Doja – de luni până duminică, în intervalul orar 6-23; Clădirea Transilvania (Piața Iuliu Maniu) – de luni până duminică, în intervalul orar 6-22; Uz Casnic (strada Armoniei) – de luni până duminică, în intervalul orar 6-22. Cererile pentru eliberarea cardului se găsesc la punctele Societății Transurbis sau pe site-ul societății, la secțiunea Noutăți. Toți călătorii au obligația de a valida cardul la fiecare urcare în autobuz.

 

 

 

Leave a Comment