Transport școlar modern prin PNRR: microbuze electrice pentru elevi

212.000 de elevi din 1200 de localități vor beneficia de transport sigur, modern și sustenabil. Ministerul Educației a semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.
PNL continuă astfel să își respecte angajamentele pentru modernizarea infrastructurii din domeniu, precum și să sprijine accesul egal al elevilor la educație, prioritate asumată explicit în noile legi ale Educației.
,,În calitate de ministru al Educației, îmi propun să nu pierdem niciun leu care poate fi atras prin PNRR, printr-o adaptare continuă la nevoia din teritoriu. Contactele semnate astăzi, prin care microbuze electrice moderne vor ajunge în peste 1200 de localități, reflectă dorința noastră de a răspunde la nevoile reale din județe, cât și colaborarea eficientă între administrația centrală și cea locală. În cadrul acestei finanțări, am făcut eforturi să suplimentăm cu 50 de milioane de euro alocarea investiției, majorând de la 200 de milioane la 250 milioane de euro, fără TVA, iar la acestea s-a adăugat și cofinanțarea consiliilor județene în valoare de peste 7 milioane de euro.”, Ligia Deca, ministra liberală a Educației.
„Încă de când eram președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, am făcut demersurile necesare ca toate CJ-urile să poată aplica pentru achiziționarea de microbuze școlare electrice. Întrucât respectul pentru mediu reprezintă una dintre valorile promovate și dezvoltate prin educație, venim în întâmpinarea nevoilor elevilor din zonele cu deficiență în transportul local și susținem, totodată, măsurile privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.”, a subliniat Adrian-Ioan Veștea, ministrul liberal al dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.
Biroul de presă al PNL
(P)

3 Thoughts to “Transport școlar modern prin PNRR: microbuze electrice pentru elevi”

  1. […] 212.000 de elevi din 1200 de localități vor beneficia de transport sigur, modern și sustenabil. Ministerul Educației a semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor. PNL continuă astfel să își respecte angajamentele pentru modernizarea infrastructurii din domeniu, precum și să sprijine accesul egal al elevilor la educație, prioritate asumată explicit în noile legi ale Educației. ,,În calitate de ministru al Educației, îmi propun să nu pierdem niciun leu care poate fi atras prin PNRR, printr-o adaptare continuă la nevoia din teritoriu. Contactele semnate… Citeste mai mult […]

  2. Sanda

    Nu ne mai intoxicați cu articole de astea de 2 bani! !!! Nu- meritul pDL-ului!!! Înțelegeți odată ptr totdeauna! Nu-i mai faceți atâta reclama! Numai când vezi liderii acestui partid vorbind îți dai seama de capacitatea lor intelectuala ( vezi bode, Ciucă, etc) Dacă mai și analizezi ți se confirma!!! Rusine!!!!

  3. Florentina!!!

    Urez PNL-ului sa aibă soarta PNȚCD-ului in 2024! Ma rog ptr asta! Doamne ajută!!!

Leave a Comment