Tot mai multi salajeni obtin permisul de conducere

Tot mai multi salajeni obtin permisul de conducere

Chiar daca la nivel national statistica arata ca promovabilitatea examenului teoretic pentru obtinerea permisului auto a scazut de la implementarea testarii pe calculator, in judetul Salaj, numarul soferilor creste de la luna la luna.

Potrivit Directiei Regim Permise si Inmatriculari Vehicule din Ministerul Administratiei si Internelor, in cele mai multe judete, rata de promovabilitate a examenului pentru obtinerea permisului auto a scazut, cel mai mult in Suceava, cu aproape 26 de procente, in Iasi cu aproape 25 de procente, iar in Arges cu aproape 17 la suta. Totusi, exista zone in care rata de promovabilitate a crescut dupa introducerea sistemului de chestionare electronica, cum ar fi judetul Buzau, unde cresterea este de peste 17,5 la suta, iar in Alba de 5,84 procente.

Si in judetul Salaj, rata de promovabiliate a examenului auto a crescut cu aproximativ patru procente fata de perioada anterioara introducerii testarii pe calculator, ajungand la peste 33 la suta. Dupa cum ne-a declarat Remus Stanciu, seful Serviciului Public Comuni-tar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Salaj, numarul celor care au promovat examenul teoretic pe calculator a crescut doar in aceste ultime luni. In primele doua luni de la implementarea sistemului informatic pentru testarea cunostintelor de legislatie rutiera, promova-bilitatea era de 23,30 la suta. In lunile martie si aprilie au trecut de proba teoretica peste 36 la suta din candidati. Doar o usoara scadere s-a inregistrat in prima parte a lunii in curs, cand, din 735 de candidati pentru un permis auto au promovat examenul teoretic doar 248, inregistrandu-se astfel o promovabilitate de 33,74 de procente, a afirmat seful SPCRPCIV Salaj. De la introducerea testarii teoretice pe calculator au fost examinati in total 11.674 de salajeni, dintre care doar 3.733 au reusit sa raspunda corect la minimul de intrebari care sa le aduca rezultatul ADMIS.

Alte articole

Leave a Comment