Constructia Bisericii Sfantul Pantelimon din Simleu Silvaniei continua

Constructia Bisericii Sfantul Pantelimon din Simleu Silvaniei continua

Din informatiile oferite de preotul Mircea Pop, reiese faptul ca ridicarea bisericii ce poarta hramul Sfantului Pantelimon, din incinta Spitalului Orasenesc din Simleu Silvaniei, inainteaza cu pasi repezi. Mesterul popular maramuresan, Ioan Pop, alaturi de echipa sa, va incerca finalizarea inaltarii si acoperirii bisericii in aproximativ trei saptamani. Lucrarile pentru acest lacas de cult se deruleaza cu intensitate, la ora actuala apropiindu-se de finalizare turnul bisericii. Acesta a fost asamblat la nivelul solului si acoperit cu sindrila iar dupa mici retusuri, va fi inaltat pe cadrul de lemn al bisericii. Treptat se va trece la lucrarile de acoperire cu sindrila si a celorlalte parti ale edificiului.

Crucea de pe turn si paratraznetul vor fi montate ulterior, iar spre final se va trece la tratarea lemnului cu solutii speciale anticarii, impotriva razelor ultraviolete si ignifuge.

Dupa aceasta etapa, se va proceda la constructia si amenajarea interiorului din acest lacas de cult.

Nadajduim ca bunul Dumnezeu ne va da ajutor, si, in trei saptamani, ridicarea bisericii va fi dusa la bun sfarsit, a incheiat preotul Mircea Pop.

Alte articole

Leave a Comment