Tot mai mulți români apelează la un credit nebancar

 Creditele nebancare joacă un rol tot mai important pe piața financiară din România. Tot mai mulți români aleg să apeleze la un credit de nevoi personale, iar o parte dintre ei solicită împrumuturi la IFN.

Aceste tipuri de credit au câteva avantaje certe față de împrumuturile bancare. Pe lângă perioada scurtă de analiză și aprobare a dosarului, poți solicita un credit până la salariu sau cu o perioadă de rambursare scurtă, de doar câteva luni. Mai mult, unele instituții financiare atrag clienți noi cu o ofertă de nerefuzat: 0% dobândă la primul credit nebancar. Acest tip de împrumut este dedicat, de obicei, clienților noi, care nu au mai avut un contract de credit cu instituția care oferă creditul.

Una dintre cele mai populare instituții financiare nebancare din România este Provident. Poți accesa un credit Provident dacă îndeplinești câteva condiții minime precum: un venit minim de 300 de lei pe lună, să ai minim 18 ani, cetățenie română și domiciliu stabil în România. Poți solicita minim 500 de lei, în timp ce suma maximă ajunge până la 15.000 lei. Pentru a rambursa un credit, Provident oferă rate fixe săptămânale sau lunare. Instituția financiară are și serviciul de creditare la domiciliu, prin care vei putea achita contravaloarea ratelor la un agent care se deplasează la domiciliul tău. De altfel, Provident este singura instituție financiară nebancară ce oferă acest serviciu.

 

Tot mai multe credite

 

În a doua parte a anului 2019, numărul creditelor a crescut. Totodată, se poate remarca creșterea perioadei de rambursare a unui credit. Astfel, persoanele care apelează la un împrumut nebancar aleg să returneze banii pe o perioadă mai mare, scăzând astfel valoarea ratei lunare.

„Din partea companiilor nefinanciare, cererea de credite a crescut marginal la nivel agregat. În structură însă se observă o evoluție constantă pentru companiile mari, iar pentru companiile mici o creștere marginală a cererii de împrumuturi pe termen lung, concomitent cu o scădere ușoară a interesului pentru cele pe termen scurt”, transmite Banca Națională a României.

 

Modificări credite nebancare

 

În urma unui studiu efectuat, BNR consemnează o înăsprire la scadența creditelor. Mai mult, BNR transmite că este de așteptat să urmeze și înăsprire moderată a condițiilor de creditare, în special la companiile mici și mijlocii. Interesant este faptul că în urma sondajului de la nivelul zonei euro, derulat de Banca Centrală Europeană, standardele de creditare pentru sectorul companiilor nefinanciare s-au relaxat ușor.

Un credit nebancar rămâne în continuare foarte ușor de accesat. Majoritatea instituțiilor  financiare nebancare nici nu solicită o adeverință de salariu, fiind de ajuns să prezinți un extras bancar. Mai mult, în unele cazuri, poți primi un credit fără venit lunar. De obicei, în cazul acestui produs financiar va trebui să girezi cu un bun sau să ai un girant.

 

Au rămas neschimbate și metodele prin care poți solicita un credit nebancar. Poți solicita un credit nebancar prin telefon, online sau în sediul oricărei IFN.

Chiar dacă majoritatea persoanelor apelează la un credit nebancar pentru cheltuieli urgente, de nevoi personale, trebuie precizat că acestea pot fi folosite și în alte scopuri (achiziția unui autoturism)

 

One Thought to “Tot mai mulți români apelează la un credit nebancar”

  1. Anonim

    Escrocherii! Uitați-vă ce dobînzi percep. NU PUNEȚI BOTUL!

Leave a Comment