Top 5 noțiuni pe care un antreprenor trebuie să le stăpânească

Pentru a crea și administra o afacere de succes, o singură idee nu este suficientă. Antreprenorul trebuie să aibă o gamă întreagă de calități și cunoștințe  care să ajute la gestionarea proceselor de afaceri, să inspire și să ghideze în mod competent echipa pentru atingerea obiectivelor.

 

1.Networking

 

Angajarea de specialiști diversificați este costisitoare și nu întotdeauna justificată. Dar să ai printre prieteni, profesioniști din diferite domenii- e frumos, chiar profitabil.  Analiza pest a unei firme vine în ajutor în cazul în care ai nevoie de un studiu mai profund a macromediului pentru a descoperi nișele în care ai nevoie de networking.

 

2.Cunoașterea tehnicilor de marketing și vânzări

 

Chiar și fără studii superioare în domeniu, trebuie să înțelegi tehnicile esențiale de marketing. Este direct legat de strategia de vânzări. Pentru a avea o viziune clară asupra activităților efectuate în scopul promovării vânzărilor, folosiți graficul gantt. Acesta vă oferă o retrospectivă asupra bugetului și timpului de implementare a strategiilor de vânzări.

 

Branding-ul este cel mai important instrument de marketing. În termeni simpli, acesta presupune crearea unui nume, precum și reputația companiei. Cu ajutorul branding-ului, poți prezenta consumatorului:

 

  • cine ești;
  • ce produs sau serviciu oferi;
  • ce te face să te evidențiezi față de concurenții tăi;
  • de ce este mai bine să cumperi de la tine.

 

3.Leadership

 

S-ar părea că însuși statutul unui om de afaceri implică prezența capacităților de lider, dar realitatea nu este întotdeauna cea pe care ne-o imaginăm. Această latură a propriei tale personalități trebuie să fie constant dezvoltată și susținută.

 

Calitățile de lider se regăsesc în următoarele acțiuni:

 

  • implicarea activă în realizarea scopului firmei, capacitatea de a motiva întreaga echipă;
  • capacitatea de a-i inspira pe alții să îmbunătățească rezultatele;
  • încurajarea dezvoltării fiecărui membru al echipei.

 

Pentru a însuși aceste calități, comunicați cu lideri recunoscuți. Există o mulțime de tipuri de lider, trebuie să le studiezi pe toate și să identifici varianta optimă pentru tine.

 

4.Managementul resurselor financiare

 

Dacă un antreprenor nu este capabil să gestioneze finanțele, afacerea va da faliment în curând. Un om de afaceri știe exact ce sume au fost primite pentru perioada curentă, unde și când au fost cheltuite. El înțelege dacă are o rezervă de fonduri (în scopul investiției), dacă datoriile sunt au fost restituite.

 

  1. Bazele contabilității

 

Funcția completă de gestionare a contabilității ar trebui să fie îndeplinită de un contabil calificat. Dar, pentru a înțelege cum diferă debitul de credit, de ce trebuie să coincidă la sfârșitul perioadei de raportare, proprietarul afacerii trebuie să înțeleagă și el. Acest lucru îți va permite să înțelegi cum se operează fondurile companiei, ce elemente de cheltuieli au cea mai mare pondere, de unde provine cel mai mare venit.

 

Orice afacere este creată pentru dezvoltare și profit. Obiectivele stabilite sunt atinse mult mai repede atunci când un antreprenor combină noțiunile explicate anterior. În același timp, chiar dacă ai obținut rezultate excelente, nu trebuie să te oprești în auto-dezvoltare. Apoi, noi obiective în afaceri vor fi atinse cu ușurință. Fie că este vorba de extinderea geografică activității, de o nouă nișă sau de un tip complet diferit de activitate.

 

 

3 Thoughts to “Top 5 noțiuni pe care un antreprenor trebuie să le stăpânească”

  1. […] Pentru a crea și administra o afacere de succes, o singură idee nu este suficientă. Antreprenorul trebuie să aibă o gamă întreagă de calități și cunoștințe  care să ajute la gestionarea proceselor de afaceri, să inspire și să ghideze în mod competent echipa pentru atingerea obiectivelor.   1.Networking   Angajarea de specialiști diversificați este costisitoare și nu întotdeauna justificată. Dar să ai printre prieteni, profesioniști din diferite domenii- e frumos, chiar profitabil.  Analiza pest a unei firme vine în ajutor în cazul în care ai nevoie de un studiu mai… Citeste mai mult […]

  2. […] Pentru a crea și administra o afacere de succes, o singură idee nu este suficientă. Antreprenorul trebuie să aibă o gamă întreagă de calități și cunoștințe  care să ajute la gestionarea proceselor de afaceri, să inspire și să ghideze în mod competent echipa pentru atingerea obiectivelor.   1.Networking   Angajarea de specialiști diversificați este costisitoare și nu întotdeauna justificată. Dar să ai printre prieteni, profesioniști din diferite domenii- e frumos, chiar profitabil.  Analiza pest a unei firme vine în ajutor în cazul în care ai nevoie de un studiu mai…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.