Tipurile de frigider și cum diferă între ele

Combina frigorifică, sau cel mai frecvent denumită frigiderul, este unul dintre cele mai importante aparate din casa dvs., deci este important să vă gândiți la găsirea modelului potrivit pentru nevoile dvs.

De ce capacitate aveți nevoie? Vreți un congelator cu montaj superior sau un congelator inferior? Aveți nevoie de caracteristici extra? Există sute de modele din care puteți alege și o mulțime de termeni tehnici pe care trebuie să îi înțelegeți.

Mai întâi trebuie să decideți ce fel de frigider doriți. Există mai multe tipuri diferite de frigidere pe piață. Atunci când vă cumpărați un frigider sau o combină frigorifică, trebuie să decideți în funcție de ceea ce aveți nevoie de dvs. și familia dvs.
Frigider cu o ușă
Cele mai tradiționale tipuri de frigidere au, de obicei, o singură ușă și nu au o funcție fără îngheț. Aceasta înseamnă că congelatorul va ocupa o parte din spațiul din interiorul frigiderului și trebuie să îl dezghețați din când în când manual sau apăsând un buton de dezghețare.

Acest tip de frigider este bun pentru o singură persoană sau o familie mică, deoarece au spațiu adecvat pentru raft și coșuri de ușă pentru a găzdui suficient pentru două sau cel mult trei persoane.

Dimensiunea unui frigider cu o singură ușă poate varia de la 50 de litri la 270 de litri și au cel mai mic preț dintre toate tipurile de frigidere, deoarece au puține opțiuni suplimentare și sunt, de asemenea, printre cele mai de bază modele, ceea ce le face o soluție accesibilă. Unele dintre acestea au un sertar uscat separat pentru legume precum ceapa și cartofii, în partea de jos.

Frigider cu ușă dublă fără îngheț

Frigiderele cu ușă dublă au compartimente separate pentru congelator și alimente proaspete. Acestea sunt de obicei modele fără îngheț și circulă un flux constant de aer pentru a preveni orice acumulare de gheață.

Cuva pentru legume este plasată în interiorul frigiderului și, deoarece acestea sunt relativ mai mari decât frigiderele cu o singură ușă, sunt bune pentru familiile de patru sau mai mulți membri. Acestea au mai mult spațiu de raft decât frigiderele cu o singură ușă și au, de asemenea, rafturi reglabile, astfel încât să puteți modifica spațiul necesar pentru a vă păstra containerele.

Congelatorul poate fi în partea de sus sau în partea de jos. Dimensiunile acestui tip de frigider variază de la 200 de litri la 500 de litri, iar prețurile sunt de gama medie.

Frigider cu congelator cu montaj superior

Acestea sunt încă cele mai frecvente tipuri de frigidere cu două uși și, așa cum sugerează și numele, în acest caz, congelatorul vine deasupra compartimentului pentru alimente proaspete.

Acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, deoarece compresorul este situat foarte departe de congelator, ceea ce înseamnă că nu există nicio sursă de căldură lângă unitate.

Deoarece nu există căldură, congelatorul nu trebuie să lucreze mai mult pentru a se păstra rece. Un dezavantaj evident este că, deoarece compartimentul pentru alimente proaspete este mai mic, trebuie să vă aplecați sau să vă ghemuiți pentru a îl accesa.
Frigider cu congelator cu montaj inferior
Acesta este un design mai nou, în care unitatea de congelare se află în partea de jos, cu partea de alimente proaspete deasupra. Sunt foarte bune pentru vârstnici și pentru cei cu dificultăți de aplecare, deoarece majoritatea lucrurilor sunt ușor de accesat în partea de sus.

Cu toate acestea, frigiderele cu congelator în partea de jos consumă mai multă energie, deoarece compresorul este situat foarte aproape de congelator și o sursă de căldură atât de aproape înseamnă că congelatorul trebuie să funcționeze mai mult pentru a se menține rece.

Frigider side by side

Un tip de combină frigorifică relativ nou pe piață, un frigider side by side are două uși care se deschid ca un dulap, cu compartimente separate în interior. Deschiderea unei uși nu afectează temperatura de cealaltă parte.

Acestea sunt de obicei disponibile în dimensiuni mult mai mari și pot ajunge până la 800 de litri iar prețurile sunt, de asemenea, în partea superioară. Unele modele de nivel superior au dozatoare de apă și gheață la exterior, astfel încât să nu trebuiască să deschideți deloc ușile.

Frigider cu mai multe uși sau în stil francez

Acest stil de frigider are mai multe uși / sertare, iar compartimentul pentru alimente proaspete este în partea de sus, în majoritatea cazurilor. Compartimentul pentru legume este, de asemenea, separat în unele cazuri, iar frigiderul menține zone de temperatură individuale în fiecare secțiune.

Leave a Comment