Tinerii sălăjeni interesaţi de cariera militară sunt aşteptaţi la Centrul Militar

Tinerii sălăjeni care vor să urmeze o carieră militară sunt aşteptaţi la Centrul Militar Judeţean (CMJ) Sălaj. Reprezentanţii instituţiei anunţă că asigură înscrierea şi consilierea candidaţilor, fete şi băieţi, pentru învăţământul liceal, universitar militar, de formare a ofiţerilor şi postliceal, de formare a maiştrilor militari.
Pentru învăţământul preuniversitar, elevii claselor a VIII-a sau absolvenţi de gimnaziu cu vârsta de până la 16 ani, împliniţi în anul 2016, sunt disponibile, pe plan naţional, 360 de locuri la cele trei Colegii Naţionale Militare din Alba Iulia, Breaza şi Cîmpulung Moldovenesc.
Potrivit informaţiilor furnizate de Silviu Abudănii, ofiţer de informare şi relaţii publice la CMJ Sălaj, pentru învăţământul universitar, elevii claselor a XII-a sau absolvenţi de liceu cu vârsta de pâna la 26 de ani, sunt disponibile la: Ofiţeri de arme – Academia Forţelor Terestre Sibiu – 226 de locuri şi la Academia Forţelor Aeriene – Braşov – 101 de locuri – durată de şcolarizare – trei ani; cursuri de formare a ofiţerilor ingineri specialişti, la : Academia Tehnică Militară – Bucureşti – 142 de locuri şi Academia Navală Constanţa – 37 de locuri – durata de şcolarizare – patru ani; cursuri de formare a medicilor militari, medicină generală, la Institutul Medico – Militar – 56 de locuri – durata de şcolarizare fiind de şase ani.
De asemenea, pentru învăţământul posticeal, elevi ai claselor a XII-a sau absolvenţi de liceu cu vârsta de pâna la 28 de ani, cu diplomă de bacalaureat, pentru formare a maiştrilor militari cu o durată de specializare de doi ani la: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti – 204 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa – 60 locuri şi la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Aeriene Buzău – 150 locuri.
Pe toată perioada şcolarizării se asigură gratuit: învăţământul, cazarea, hrănirea şi echipamentul. La finalul perioadei de şcolarizare se asigură un loc de muncă, prin repartiţie cu salariu atractiv, locuiţă de serviciu sau indemnizaţie pentru chirie de până la 50 la sută din salariu, asistenţă medicală gratuită, reale posibilităţi de regătire profesională, în ţară şi în străinătate şi multe alte facilităţi. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare de la CMJ Sălaj, situat pe strada Lt. col. Pretorian nr.100 sau la numerele de telefon 0260-660964, 0260-612077, programul de lucru cu publicul fiind, zilnic, luni, miercuri, joi, vineri, între 8,30 şi 16,30 şi marţi, între 8,30 şi 18,30.

Alte articole

Leave a Comment