Tinerii ortodocşi sălăjeni s-au întâlnit la Mănăstirea Bic

Mănăstirea Bic a găzduit în perioada 17-18 august, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi Sălăjeni, la care au luat parte peste 100 de tineri şi voluntari din Episcopia Sălajului. Cu acest prilej, credincioşii au luat parte la activităţi duhovniceşti, culturale, sociale şi educative, ce au avut ca obiectiv promovarea dialogului între tineri, a valorilor autentice şi a unor modele de urmat în societatea contemporană.
Deschiderea oficială a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi Sălăjeni a avut loc joi, 17 august, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Athenagoras, Mitropopitul Mexicului. Programul acestei reuniuni va continua cu un concert de pricesne, susţinut de interpreţi consacraţi de muzică populară din Sălaj, ateliere de lucru, spectacole în aer liber, focuri de tabără şi o procesiune -„Procesiunea Bucuriei” – la vechea biserică de lemn a mănăstirii.
În cea de a doua zi, după Sfânta Liturghie, a fost programată conferinţa cu titlul „Tinereţe şi solidaritate”, susţinută de Preacuviosul Protosinghel Părinte Mina Pletosu, Exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, urmată de o sesiune de dezbateri legate de provocările cu care se confruntă tinerii creştini de azi.

Alte articole

Leave a Comment