Tinerii din medii defavorizate pot face școala de șoferi gratuit

Tinerii care provin din medii defavorizate, din Sălaj, cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani, vor putea urma cursurile unei școli de şoferi, gratuit, pentru obţinerea unui permis de conducere de categorie B, C sau D, în cadrul unui program finanţat de Fundaţia pentru Comunitate care include decontarea tuturor cheltuielilor aferente dobândirii unui permis de conducere. Grație acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 23 ianuarie 2021.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente obligatorii: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; în cazul minorilor o declarație din partea părintelui sau a reprezentantului legal; în cazul celor peste 18 ani o declarație de susținere din partea unui mentor; ofertă de preț de la școala de șoferi; document despre nivelul studiilor absolvite. Pentru a-şi spori şansele de a face gratuit şcoala de şoferi, cei interesaţi pot trimite, opţional, o adeverință din partea unui angajator din care să reiasă că permisul de conducere este important în obţinerea unui loc de muncă, respectiv o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituții de stat. „Mesajul nostru este foarte simplu: plătim şcoala de şoferi. Prin acest program plătim costurile şcolii de şoferi, cuprinse între 1.300 şi 2.300 de lei, sau pentru anumite categorii chiar 3.000 de lei, dar şi alte cheltuieli precum examenul medical. Este un program foarte popular şi în fiecare an avem de trei-patru ori mai multe solicitări decât finanţările pe care le acordăm. Pentru acordarea finanţării avem în vedere situaţia materială a solicitantului, dar şi modul în care acesta reuşeşte să ne convingă că are nevoie de permis de conducere pentru un loc de muncă”, a explicat Andras Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate. Detalii și formularul de înscriere se găsesc AICI.

În decursul celor cinci ani de la începutul acestui program, 83 de tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 68 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. La edițiile trecute, au obținut finanțare patru tineri, dintre care doar unul a luat permisul de conducere, de categoria B. Programul, ajuns la cea de-a șasea ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

 

 

 

One Thought to “Tinerii din medii defavorizate pot face școala de șoferi gratuit”

  1. Anonim

    De ce?in tara asta daca lucrezi esti in pierdere…

Leave a Comment