Tinerii care vor să urmeze o carieră militară sunt aşteptaţi la Centrul Militar

Tinerii sălăjeni care vor să urmeze o carieră militară sunt aşteptaţi la Centrul Militar Judeţean (CMJ) Sălaj. În această perioadă, Ministerul Apărării Naţionale face înscrieri pentru învăţământul militar preuniversitar, universitar şi posticeal.

Pentru învăţământul preuniversitar, elevii claselor a VIII-a sau absolvenţi de gimnaziu cu vârsta de până la 16 ani, în anul 2015 sunt disponibile, pe plan naţional, 360 de locuri la cele trei Colegii Naţionale Militare din Alba-Iulia, Breaza şi Cîmpulung Moldovenesc, perioada de înscriere fiind până în 20 aprilie.
Potrivit unor informaţii furnizate de Silviu Abudănii, ofiţer de informare şi relaţii publice la CMJ Sălaj, pentru învăţământul universitar, elevii claselor a XII-a sau absolvenţi de liceu cu vârsta de pâna la 26 de ani, se fac înscrieri până în data de 22 mai la: Ofiţeri de arme – Academia Forţelor Terestre Sibiu – 181 de locuri scoase la concurs şi la Academia Forţelor Aeriene – Braşov – 76 de locuri scoase la concurs – durată de şcolarizare – trei ani; cursuri de formare a ofiţerilor ingineri specialişti, la : Academia Tehnică Militară – Bucureşti (65 de locuri scoase la concurs) şi Academia Navală Constanţa – 35 de locuri scoase la concurs – durata de şcolarizare – patru ani; cursuri de formare a medicilor militari, medicină generală, la Institutul Medico – Militar – Bucureşti şi Târgu Mureş – 39 de locuri scoase la concurs – durata de şcolarizare fiind de şase ani.
De asemenea, pentru învăţământul posticeal, elevi ai claselor a XII-a sau absolvenţi de liceu cu vârsta de pâna la 28 de ani, cu diplomă de bacalaureat, perioada de înscriere este până la 19 iunie 2015, pentru formare a maiştrilor militari cu o durată de specializare de doi ani la: Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Terestre Piteşti – 119 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa – 57 locuri şi la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Aeriene Buzău – 115 locuri.
Pe toată perioada şcolarizării se asigură gratuit: învăţământul, cazarea, hrănirea şi echipamentul. La finalul perioadei de şcolarizare se asigură un loc de muncă, prin repartiţie cu salariu atractiv, locuiţă de serviciu sau indemnizaţie pentru chirie de până la 50 la sută din salariu, asistenţă medicală gratuită, reale posibilităţi de regătire profesională, în ţară şi în străinătate şi multe alte facilităţi. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare de la CMJ Sălaj, situat pe strada Lt. col. Pretorian nr.100 sau la numerele de telefon 0260-660964, 0260-612077, programul de lucru cu publicul fiind zilnic de luni până vineri.

Alte articole

2 Thoughts to “Tinerii care vor să urmeze o carieră militară sunt aşteptaţi la Centrul Militar”

  1. […] Pentru învăţământul preuniversitar, elevii claselor a VIII-a sau absolvenţi de gimnaziu cu vârsta de până la 16 ani, în anul 2015 sunt disponibile, pe plan naţional, 360 de locuri la cele trei Colegii Naţionale Militare din Alba-Iulia, Breaza şi Cîmpulung Moldovenesc, perioada de înscriere fiind până în 20 aprilie. Potrivit unor informaţii furnizate de Silviu Abudănii, ofiţer de informare şi relaţii publice la CMJ Sălaj, pentru învăţământul universitar, …read more […]

  2. viorica

    Lipsurile nu apar decât atunci când nu eşti conştient de abundenţa din jur. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email csillagirina@yahoo.com

Leave a Comment