Tichete de sanatate pentru serviciile medicale

Tichete de sanatate pentru serviciile medicale

Romanii vor trebui sa cotizeze la plata serviciilor medicale de care beneficiaza, dupa ce Guvernul a aprobat, in aceasta saptamana, introducerea tichetelor de sanatate dupa modelul tarilor vestice. Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, pachetul general de servicii si tichetul pentru sanatate reprezinta o necesitate, dar pentru romani el nu este altceva decat bani scosi din buzunar intr-un an cand fiecare leu conteaza.

Tichetele respective reprezinta contributia personala la plata serviciilor medicale, in limita unui plafon maxim anual de 600 de lei, a anuntat ministrul Sanatatii, Ion Bazac, persoanele din categorii defavorizate urmand sa fie scutite de la plata acestei contributii. Potrivit ministrului, introducerea acestor tichete este si o conditie inclusa in acordul incheiat de Romania cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala. De altfel, se doreste ca pachetul general de servicii si tichetul pentru sanatate sa contribuie la diminuarea platilor informale, la imbunatatirea finantarii sistemului de sanatate si la cresterea calitatii asistentei medicale.

Intrucat este un lucru stiut ca romanii s-au obisnuit ca vizita in cabinetul medical sa fie facuta cu plicul in mana, tichetele de sanatate ar trebui sa descurajeze aceasta

Alte articole

Leave a Comment