Telenovela fântânilor din Zalău a ajuns la final. Apa nu este bună de băut

Problema potabilității apei din județul Sălaj a fost dezbătută astăzi la Instituția Prefectului. Analizele efectuate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată clar că nivelul de amoniu este depășit de zeci de ori la toate fântânile publice din Zalău. Vestea bună este că primăria a montat plăcuțe de avertizare la toate aceste surse de apă. Încă mai sunt mulți zălăuani, în special vârstnici, care beau apă de la aceste fântâni în pofida avertizărilor. Desigur, apa cu un astfel de conținut nu cauzează probleme imediat de sănătate, dar lucrurile se pot schimba dacă este băută timp îndelungat. S-a vorbit mult despre ceea ce cauzează acest nivel mare de amoniu din apă. Și în acest caz au fost efectuate analize. De vină, spun specialiștii, este concentrația solului. O altă posibilă cauză ar putea fi poluarea, dar nimeni nu a stabilit încă exact cauza principală. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Sălaj a dat din nou asigurări că apa furnizată la robinet, în rețeaua publică, este potabilă, corespunde tuturor normelor de potabilitate în vigoare. Probleme sunt doar atunci când apar avarii în rețea.

22 Thoughts to “Telenovela fântânilor din Zalău a ajuns la final. Apa nu este bună de băut”

 1. Raluca

  Dacă cântărețul și-a exprimat și el parerea de “specialist” , atunci cu siguranța apa nu-i buna ptr consum! Restul sunt …. povesti!!!

  1. Anonim

   confunzi Prefectura cu Consiliul Judetean

 2. […] nu cauzează probleme imediat de sănătate, dar lucrurile se… Articolul Telenovela fântânilor din Zalău a ajuns la final. Apa nu este bună de băut apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

 3. Anonim

  Nue apa de izvor? de la dumnezeu? cum zace Corina fosta Clorina

 4. Silviu

  Pana acuma , n-ati stiut chestiunea cu apa? Mister Padurean, nu mai sterge comentariile! Mai ales cu „doctorul” in matematici, Vasalica de Zalnoc!

 5. Dorin

  Asta este calitatea informatiei salajene, conforma cu acest Padureanuj.

 6. Dorin

  Padureanu, lasa-ne, daca zici ca sunetem intr-o societate democrta, lasa-ne sa ne exprimam!

 7. Anonim

  Dragilor se vede ce rol aveti. Nu pot decat sa rad de voi. Padureanu sterge comentariile de la Graiul Salajului. Aici el va lasa sa va exprimati liber 😀

 8. Adrian

  Niste informații false distribuite de un ziar local .Apă de la robinet potabila ?oare cei de la graiul o beau?

  1. Anonim

   Aoleu, oameni buni, Pădureanu are alt ziar. O fi de la amoniu?

 9. Anonim

  Pai, da, nu e buna!

 10. Aquaman

  O sa spun doar o singura data, ca vad ca nimeni nu baga de seama. „Fantanile” sunt absolut fara exceptie la distanta de 15-20 de metri de cursurile de apa care trec prin Zalau. Nu trebe sa mentionez ce curge pe cursurile alea de apa, dar daca tineti cu orice pret sa beti asa ceva, sunteti liberi, ca inca nu ne-a vizitat Rusia.

 11. Quo Vadis homo sapiens?

  Eu nu înțeleg următorul lucru..Ce, mama supărării, fac toți edilii ăștia care trăiesc printre noi, nu pe altă planetă, și care văd că sunt oameni care zi de zi beau apă de la cișmelele astea infecte? De ce nu au fost în stare in atâția ani să foreze câteva puțuri de mare adâncime care sa asigure apă potabilă la aceste cișmele? Chiar atât de greu este sa faci câteva lucruri simple și ieftine, dar de mare impact, in țara asta???

 12. dan

  Intrebarea e alta, de ce naiba nu iau autoritatile atitudine? Daca vezi ca exista sute de oameni care risca sa se inbolnaveasca de ce nu inchizi fantanile ?:) Sau le folosim sa irigam panselutele de pe bulevard? Halal tara, halal conducatori/dregatori.

  1. Anonim

   Scăderea numărului de pensionar(căci numai ei iau apa de acolo) este benefică pentru bugetul ceasese.Te-ai prins ?

 13. Anonim

  80 de ani a fost buna apa acuma nu ?
  Hai sa fim seriosi !!!

 14. Anonim

  Aici joaca USR ca nui bun apa potabila sa bem apa de vaccin pfaizer , astra zeneca si moderna

 15. Apa trece... bolovanilor!

  Ma ingrozesc la gandul ca o gramada de postaci, prezenti pe acest colt de forum, vor si vota! Nu stiu mai nimic despre subiect, iar autoritatile nu explica limpede. Insa sa ajungi sa confunzi ziarul pe care-l citesti, sau consiliul judetean cu prefectura… e ca si cum ai vota ca si cetateanul turmentat.
  Restul, vine de la sine!

 16. Vasalica

  Silviu, esti bravo! Mâine sa treci pe la mine! Vine si Padurean.

  1. Eustatio

   Silviu n-o să meargă,în veci ! Tremură gacile pe el să nu primească vreun test de aritmetică !!

 17. Sam

  Vasalica prostul…bea palinca bre

Leave a Comment