Tel Verde pentru sesizarea neregulilor la Bacalaureat

Elevii, părinţii şi profesorii care vor să semnaleze eventuale nereguli apărute în organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat din această sesiune pot suna la Tel Verde 0800-801.100 zilnic, între orele 8 şi 16, de luni până vineri, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Linia telefonică gratuită va fi deschisă de luni, 25 iunie, când are loc prima probă scrisă a Bacalaureatului, şi va sta la dispoziţia celor interesaţi pe toată perioada examenului. La numărul amintit pot fi sesizate eventualele fapte care vizează riscuri de vulnerabilitate la corupţie sau denunţuri de fapte de corupţie din sistemul de educaţie.

Pentru buna organizare a activităților, în proximitatea centrelor de examen din judeţul Sălaj vor fi prezenți 12 poliţişti, din care patru de ordine publică, patru rutieri și patru de la alte structuri specializate ale poliției. “Măsurile luate la nivel judeţean pentru perioada în care se va desfășura examenul de Bacalaureat au caracter preventiv și sunt menite să asigure ordinea publică, astfel încât elevii să beneficieze un climat de liniște și normalitate în zonele unde vor avea loc asemenea activități. Pentru buna desfăşurare a examenului, alături de poliţişti vor fi angrenaţi jandarmi şi poliţişti locali”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment