TANCZOS BARNA: ”Ministerul Mediului pregăteşte o măsură de interzicere a instalării centratelor termice în apartamentele de bloc”

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pregăteşte un set de măsuri pentru reducerea poluării, printre care se va afla şi interdicţia de a se instala centrale termice în blocurile care se construiesc acum, a scris, astăzi, ministrul interimar de resort, Barna Tanczos, într-o postare pe Facebook.

„Atât ministerul, cât şi UAT-urile şi cetăţenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuinţelor şi în urma traficului substanţele nocive rămân blocaţi în straturile de aer în apropierea suprafeţei, mai ales dacă vremea este liniştită, rece şi uscată. Campania #VinereaVerde atrage atenţia asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun, putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuinţelor trebuie să găsim soluţii de lungă durată. Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conţine printre altele şi interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile în care locuiesc acum”, a precizat Barna Tanczos.

De asemenea, acesta a precizat faptul că ”aceste locuinţe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la reţelele de încălzire ale oraşelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acţiune”.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “TANCZOS BARNA: ”Ministerul Mediului pregăteşte o măsură de interzicere a instalării centratelor termice în apartamentele de bloc””

  1. Anonim

    Bine ca alea cu lemne le lasati in contiunuare.In orasele patriei.Alea nu polueaza.

Leave a Comment