Tablourile abstracte – o alegere potrivită pentru living sau dormitor

Decorarea casei dumneavoastră se învârte în jurul unei idei principale: aceea de a vă asigura confortul. Un rol important în asigurarea acestui confort o pot juca tablourile, prin crearea unui spațiu interior mai frumos. Pentru a ajunge la rezultatele așteptate, sunt câteva reguli de care ar trebui să țineți cont în alegerea tablourilor abstracte pentru living și nu numai.

Ce oferă un tablou abstract?

Tablourile abstracte vă oferă o explozie de culori. Astfel, ele devin alegerea perfectă în cazul în care vreți să amenajați interiorul în stil minimalist sau contemporan. Indiferent de tema abordată, stilul abstract combină cele mai vesele și cele mai vii nuanțe. De asemenea, acest tip de tablou poate fi expus în orice încăpere din locuință. Fie că vorbim de dormitor, bucătărie sau living, un tablou abstract va reprezenta acel element care va seta atmosfera în locuința dumneavoastră.

Tabloul abstract poate fi expus și în altă parte, în afară de locuință?

Pe lângă locuința personală, puteți expune cu succes un tablou abstract și într-un mediu de afaceri. Holul, sala de așteptare, sala de ședințe sau chiar biroul personal pot fi locuri perfecte. În mediul de business, un tablou poate reprezenta motivul începerii unei discuții, în timp ce așteptați niște rezultate. Sau, chiar mai bine, poate fi subiect de discuție în momentele premergătoare unei sesiuni de negociere, în timpul acordat discuțiilor mărunte.

Trebuie să luați în considerare lumina atunci când expuneți un tablou?

Bineînțeles că va trebui să luați în considerare lumina, mai exact dacă livingul are o sursă de lumină naturală sau nu. În cazul în care camera are o sursă naturală de lumină, nu ar trebui să amplasați tabloul astfel încât lumina să ajungă fix la pânză. Expusă la soare pe perioade mari de timp, pânză se poate deteriora. Tabloruile abstracte devin foarte strălucitoare atunci când sunt luminate, așa că ar fi recomandat să instalați o lumină specială pentru tablouri, pentru a pune opera în valoare.

Trebuie să luați în considerare înălțimea atunci când expuneți tabloul?

În cazul în care tavanul încăperii în care vreți să expuneți tabloul este jos, ar trebui să luați în considerare să alegeți o lucrare care să aibă elemente verticale lungi. Această lucrare poate distrage atenția de la înălțimea tavanului și oferă un punct pe care se vor centra privirile. Dacă tavanul este înalt, optați cu încredere pentru o lucrare de dimensiuni mari, care să se potriveasă cu înălțimea. Specialiștii recomandă atârnarea unei picturi la 150 de centimetri de la podea, pe centrul camerei. În cazul în care vreți să atârnați o lucrare mare într-o cameră de dimensiuni reduse, așezați-o astfel încât marginea de jos să fie la 40 de centimetri de sol.

Tabloul va trebui să țină cont de stilul în care e amenajată încăperea?

Tablourile abstracte sunt versatile, îmbinându-se cu mai multe stiluri de decorare. Dar cel mai bine se îmbină cu stilurile minimalist și modern. Așa că, în cazul în care optați pentru unul dintre stilurile menționate anterior în amenajarea încăperii dumneavoastră, un tablou abstract va reprezenta un plus pe partea vizuală. Bineînțeles că nu numai tabloul va trebui să se potrivească stilului ales, ci și restul decorațiunilor și al pieselor de mobilier. Cel mai bine ar fi ca, atunci când vreți să amenajați o cameră, să vizualizați dinainte schimbările pe care vreți să le aduceți.

Contează calitatea tabloului ales?

Desigur! O calitate superioară înseamnă că vă veți putea bucura de tablou pentru o perioadă mai lungă de timp. Aspectul inițial se va păstra în cazul unui tablou de calitate. Prețul poate fi un indicator al calității, în sensul că un preț mai ridicat poate înseamna că tehnica în care a fost realizat tabloul sau calitatea printului sunt mai bune. Există, de asemenea, tablouri care au aplicate straturi protectoare, care le oferă rezistență crescută la mucegai, umezeală și chiar și radiații UV.