Sute de zălăuani la „Marşul pentru viaţă”

Sute de zălăuani de toate confesiunile şi vârstele au participat sâmbătă, 24 martie, la „Marşul pentru viaţă”, acţiunea civică de susţinere a familiei şi valorilor patriarhale. Mulţimea a pornit la ora 11 din faţa Sălii Sporturilor din Zalău şi a mărşăluit în acordurile Fanfarei „Promenada” până pe platoul de marmură, purtând pancarte cu mesaje anti-avort precum „Spune DA vieţii”, „NU avort, DA viaţă”, „Spune STOP avortului, viaţa are prioritate”, „Toţi am fost embrioni”, „Pentru viaţă, pentru femeie”, „Copilul nu este o alegere, este un dar de la Dumnezeu”, „Îţi multumesc, mamă, pentru că nu m-ai avortat”.

Printre participanţi s-au nu doar simplii cetăţeni şi feţe bisericeşti, dar şi primarul Zalăului, Ionel Ciunt, deputaţii Iuliu Nosa (PSD) şi Lucia Bode (PNL), şi şefi de instituţii publice.

„Viața este cel mai frumos, cel mai important și cel mai de preț dar pe care îl primim de la Dumnezeu. Venirea pe lume a unei ființe nu poate fi nici din greșeală, nici întâmplătoare și nici inoportună pentru că, în această lume, nimeni nu poate fi în plus. Socotesc important ca în fiecare an să fim prezenți aici, să manifestăm pentru viață și pentru familie. Familia nu este o formulă așa cum susțin unii. Este o pânză țesută din fire foarte puternice, din fire nevăzute, din fire de sânge. Familia este mediul în care fiecare dintre noi am venit pe lume și este locul în care fiecare dintre noi ne dorim să revenim, mai ales atunci când suntem departe de casă. “Așa cum merge familia, așa merge națiunea, așa merge lumea întreagă”, a spus Papa Ioan Paul al II-lea într-un discurs despre familie și societate. Să ne ajute Dumnezeu în demersurile pe care le facem an de an, să fiți sănătoși și felicitări organizatorilor”, a spus edilul Zalăului la finalul manifestării.

Acţiuni similare au avut loc şi în Şimleu Silvaniei şi Jibou.

10 Thoughts to “Sute de zălăuani la „Marşul pentru viaţă””

 1. Anonim

  fix pix egal cu parada gay

 2. Roza

  Pentru sustinerea familiei si a vietii treceti la actiune domnilor. Legi concrete pentru sustinerea natalitatii, prin acordarea de sprijin financiar nerambursabil a familiior care fac 2 sau mai multi copii. Loc de munca sigura parintilor. Crese, si gradinite cu tarif normal. Facilitati sociale( intarri la spectacole, muzee, mijloace de transport, etc) daca calatoreste familia impreuna.
  Care din politicienii locali se incumete sa le rezolve?

 3. I.C.

  Marșurile propagandistice pe străzi, împănate cu declarații demagogice ale politicienilor și popilor, NU înseamnă susținerea familiei și copilului! Interzicerea avortului NU este dreptul mulțimilor! Asemenea manipulări vor duce România cu viteza întunericului spre Evul Mediu.

 4. Anonim

  un popor de idioti” – Petre Tutea

 5. Anonim

  Ce ne mai place sa jidecam si sa le dam sfaturi si directive oamenilor despre ce so cum sa aleagă!

 6. Anonim

  Dacă marșurile mulțimilor, incitate de popi lacomi și politicieni dornici de notorietate, vor impune interzicerea avortului, va fi un exemplu perfect de acoperire democratică pentru măsuri dictatoriale, ceea ce se numește „democratură”.

 7. Anonim

  Oameni manipulati.Exemple:sotia sau fica violata ramane insarcinata.Ce face ea? Femeia afla de la doctor ca sarcina poate fi cu probleme gen malformatii.Ce face femeia?Fetita ramane gravida la 10-12 ani .Ce fac parintii?E plin prin orfelinate de copii abandonati ce ajung infractori,sau ajung sa sufere toata viata.Avortul este un drept pt.femei si nu pot fi fortate sa duca o sarcina nedorita…COMUNISTILOR ce sustineti contrariul.

 8. Anonim

  Uau, ce le ştia veterinarul , a ajuns şi la popa ăla leah care, de bătrân ce era, tot cădea şi-şi rupea ba o mână, ba un picior, dar, nu se lăsa de păpie !

 9. Anonim

  În Polonia femeile ies în stradă împotriva legii de interzicere a avortului, în România propaganda ortodoxă manipulează femeile (și fetițele, cum se vede în toată presa), să iasă în stradă să ceară să fie legiferată interzicerea avortului. Dincolo de amestecul bisericesc în chiloții femeilor, să afișeze pe acele placarte și „bilanțul” negru al aplicării Decretului 770 din 1966!

 10. acţiunea civică de susţinere a familiei şi valorilor patriarhale.

  in frunte cu Dragnea cu fecioarele lui virgine, precum si Tariceanu, cu 5 neveste !
  plus o ar,ata de5000 de preoti umflati si plini de aur !
  si mai zicem ca arabii / musulmanii sunt prosti !

Leave a Comment