Sute de zalauani fara identitate

Sute de zalauani fara identitate

Prin intermediul unui comunicat de presa, Primaria Zalau face cunoscut ca in municipiu, exista in prezent 206 persoane majore fara act de identitate, precum si 428 de persoane care au actul de identitate expirat. Potrivit legislatiei in vigoare, cetatenii romani pot sa-si exercite dreptul de vot numai in baza unui act de identitate valabil. Drept urmare, pentru a-si putea exercita dreptul de vot la alegerile europarlamentare din data de 7 iunie, aceste persoane sunt rugate sa se prezinte de urgenta la Serviciul de Evidenta a Populatiei, situat in cladirea Primariei municipiului Zalau, pentru a obtine un act de identitate.

Actele necesare pentru obtinerea cartii de identitate sunt: actul de identitate expirat; cartea de alegator (in cazul in care persoana are carte de identitate); certificatul de nastere si casatorie (daca este cazul); actul care face dovada spatiului de locuit.

Cetatenii care nu au act de identitate valabil, dar nici certificat de nastere ori casatorie, pot solicita o carte de identitate provizorie, pentru care va trebui sa detina urmatoarele documente: 3 fotografii color tip B.I.; pasaport sau permis de conducere (daca poseda); actul care face dovada spatiului de locuit.

Primaria Zalau mai informeaza ca persoanelor care au obtinut o carte de identitate in anul 1999, aceasta le expira la data nasterii, din cursul acestui an, si nu la 10 ani de la data eliberarii.

Alte articole

Leave a Comment