Sute de poliţişti sălăjeni, la datorie de Sfânta Maria

 

Peste 250 de poliţişti vor fi la datorie în perioada 14 – 16 august pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii de evenimente rutiere. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, în intervalul menţionat, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, poliţiştii sălăjeni vor fi angrenaţi în misiuni atât pentru menţinerea climatului de normalitate şi cât pentru preîntâmpinarea oricăror incidente de natură a afecta manifestările religioase.
De asemenea, oamenii legii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier. „Din echipele angrenate în misiuni fac parte 252 de poliţişti, 213 din cadrul structurii de ordine publică, 30 – poliţie rutieră, opt – investigaţii criminale şi un poliţist de la structura de investigare a criminalităţii economice”, a precizat sursa citată.
Totodată, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe traseele de acces către zonele aglomerate şi lăcaşurile de cult pentru prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale. „Ştim cu toţii că apropierea sfintelor sărbători constituie întotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, fiecare dintre noi îşi programează atât cumpărături, cât şi deplasări de la domiciliu, în minivacanţe sau vizite la prieteni ori rude. Pe această cale, recomandăm cetăţenilor câteva măsuri de autoprotecţie pe care aceştia trebuie să le adopte pentru a evita să fie implicaţi în evenimente neplăcute”, au menţionat reprezentanţii IPJ Sălaj. Astfel, atunci când merg la cumpărături sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă în magazinele aglomerate şi să nu ia asupra lor sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi. Totodată, când achită diferite bunuri, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu scoată tot teancul de bani, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora. „De asemenea, pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei”, au mai spus poliţiştii sălăjeni.

Alte articole

Leave a Comment