Sute de copii din Sălaj suspină de dorul părinților aflați la muncă în străinătate

Sunt mii și mii de sălăjeni care s-au dus pentru a munci peste hotare, iar sezonul de muncă în agricultură face ca numărul acestora să crească și mai mult. Mai trist este că mulți i-au lăsat pe copii acasă, în grija bunicilor sau altor rudenii. În cel mai fericit caz, unul dintre părinți a rămas alături de copii.

Datele centralizate ale primăriilor sălăjene și ale autorităților din domeniul protecției copilului arată că în Sălaj, la 31 martie 2022,  erau înregistrați 345 de copii ai căror părinți se aflau la muncă în străinătate. Datele sunt îngrijorătoare și în alte județe. La nivel național, conform Agenției Rador, aproape 12.300 de copii aveau, la finalul anului trecut, ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Cei mai mulţi dintre ei se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie, iar aproximativ o mie au fost plasaţi la un asistent maternal, în centre de plasament sau alte familii, arată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Cele mai noi date oficiale mai indică 55.000 de minori cu un părinte plecat la muncă în afara graniţelor şi aproape 8.700 de copii care proveneau din familii în care părintele unic susţinător lucra în străinătate, mai punctează Rador.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Sute de copii din Sălaj suspină de dorul părinților aflați la muncă în străinătate”

  1. […] Sunt mii și mii de sălăjeni care s-au dus pentru a munci peste hotare, iar sezonul de muncă în agricultură face ca numărul acestora să crească și mai mult. Mai trist este că cei mai mulți i-au lăsat pe copii acasă, în grija bunicilor sau altor rudenii. În cel mai fericit caz, unul dintre părinți a rămas alături de copii. Datele centralizate ale primăriilor sălăjene și ale autorităților din domeniul protecției copilului arată că în Sălaj, la 31 martie 2022,  erau înregistrați 345 de copii ai căror părinți se aflau… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Duhul otrăvit al revoluției române a ruinat platformele industriale ale sălăjenilor construite cu sacrificii în anii socialiști. Iată rezultatele !

Leave a Comment