Subvenţii lunare de 2.250 de lei pentru angajatorii sălăjeni

Angajatorii sălăjeni, care au încadrat în muncă anumite categorii de persoane, au beneficiat de 2.250 de lei lunar pentru fiecare persoană angajată. Este vorba despre subvenții, care se acordă prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sălaj. Potrivit reprezentanților instituției precizate, angajatorii primesc subvenții pentru stimularea încadrării pe piața muncii a persoanelor care aparţin unor categorii defavorizate și anume: şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspăt absolvenți, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs (șomeri cu vârsta cuprinsă între 16 – 24 ani care beneficiază de măsuri de reîntoarcere în educație în programe de tip a doua șansă) și şomeri care, în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţial sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială. Subvențiile se acordă la solicitarea angajatorilor care încadrează în muncă persoane din categoriile precizate aflate în evidenţa agenţiei.

Subvenția se acordă timp de un an

Subvenţia se acordă lunar, timp de 12 luni, iar cuantumul este de 2.250 de lei. În anul 2022, AJOFM Sălaj a încheiat 542 de convenţii cu angajatorii care au încadrat în muncă 725 de persoane din categorii defavorizate prevăzute de Legea privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Aproape 500 de șomeri cu vârsta de peste 45 de ani, încadrați în muncă

Repartizarea persoanelor ocupate prin această măsură, pe categoriile definite de lege se rezintă astfel: 487 – persoane peste 45 de ani, o persoană – unic întreţinător de familie monoparentală, 170 – tineri NEETs, 52 – absolvenţi ai ultimei promoţii de învăţământ, opt – persoane care au mai puţin de cinci ani până la pensie, patru – şomeri de lungă durată și trei – persoane cu handicap. Sumele au fost acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj şi din Fondul Social European. De asemenea, în anul 2022 au fost acordate subvenţii pentru programe de ucenicie la cinci angajatori care au încadrat în muncă 35 ucenici.

foto cu caracter informativ

2 Thoughts to “Subvenţii lunare de 2.250 de lei pentru angajatorii sălăjeni”

  1. […] Angajatorii sălăjeni, care au încadrat în muncă anumite categorii de persoane, au beneficiat de 2.250 de lei lunar pentru fiecare persoană angajată Citeste mai mult […]

  2. […] Angajatorii sălăjeni, care au încadrat în muncă anumite categorii de persoane, au beneficiat de 2.250 de lei lunar pentru fiecare persoană angajată  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment