Spatii verzi pentru comuna Pericei

Spatii verzi pentru comuna Pericei

Proiectul Amenajare spatiu verde in centrul comunei Pericei, a intrat deja in planurile de executie ale edililor comunei Pericei.

Din informatiile puse la dispozitie de viceprimarul comunei Pericei, Jozsa Tibor, acest proiect beneficiaza de investitii ce se ridica la peste 400 de mii de lei, fondurile fiind primite de la Ministerul Mediului, la acestea adaugandu-se si contributia proprie a Primariei localitatii.

Intregul proiect are ca scop crearea unor zone cu spatii verzi in centrul comunei, destinate relaxarii si agrementului. Totodata, se urmareste crearea acestora pentru a atinge valoarea de 27 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor necesar in comuna Pericei. Aceste spatii verzi vor fi amenajate pe doua sectiuni: una in amonte de podul ce traverseaza raul Crasna, iar a doua in aval de acesta. Parcurile vor fi dotate cu banci, cosuri de gunoi, diferiti arbori ornamentali, ce vor margini aleile de acces. In zone special delimitate vor fi amenajate corpuri de iluminat ornamentale si se va pune in functiune un sistem de irigare propriu. Costul parapetilor ce vor marca extremitatiile parcului va fi suportat din fondurile proprii ale Primariei.

Prin acest proiect se va interveni si la structura podului de peste raul Crasna, pentru care se va desfasura un program de lucrari de fundamentare si protejare.

Nu cunosc inca o data exacta pentru finalizarea acestui proiect. Conditiile meteo din luna martie nu ne-au permis sa facem prea multe, astfel ca noi mizam in primul rand pe calitate, chiar daca punctul terminus al lucrarii va mai fi putin decalat, a declarat viceprimarul Tibor Jozsa.

Alte articole

Leave a Comment