Povestea hotului din Ileanda

Povestea hotului din IleandaIn urma cercetarii lui M. Salvilut, de 26 de ani, din Ileanda, politistii din cadrul Politiei Zalau, in colaborare cu cei din cadrul Postului de Politie Ileanda, au stabilit ca acesta este autorul mai multor furturi, atat din localitatea lui de domiciliu, cat si din municipiul Zalau.

Se pare ca tanarul, cu antecedente penale, si-a reinceput activitatea in noaptea de 9 spre 10 mai, patrunzand prin efractie in incinta unui local din Ileanda, de unde a sustras bunuri diverse – ciocolata, bauturi si tigari – in valoare de 700 de lei. Nefiind prins, acesta si-a continuat periplul si, in aceiasi noapte, a patruns, culmea, cu chei potrivite, in incinta unei locuinte de pe raza localitatii, de unde a sustras diferite alte bunuri, in valoare totala de 500 de lei.

In urmatoarea noapte, in jurul orei 2, aflandu-se pe raza localitatii Zalau si profitand de ora tarzie, cu un bolovan, Salvilut a spart vitrina unui magazin cu articole de uz caznic, de unde a sustras un motor electric, noua coase, o foarfeca si un ciocan. De asemenea, trecand cu brio si de aceasta operatiune, si-a indreptat atentia si inspre o masina parcata si, prin fortarea usii autoturismului, a reusit sa sustraga radiocasetofonul cu CD, precum si unele documente aflate in masina.

Cum ulciorul nu merge de multe ori la apa, intr-un final, M. Salvilut a fost prins de politistii comunitari. Dupa cum ne-a declarat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, tanarul, in pofta lui nestavilita de a fura, a incercat sa patrunda si in incinta unui magazin de telefonie mobila, insa sistemul de alarma s-a activat si a alertat politistii comunitari care se gaseau in zona. In prezent, autorul furturilor povestite mai sus este cercetat in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Alte articole

Leave a Comment