Spărgătorii de semințe nu iartă nici autobuzele din Zalău

Lipsa de bun simț a unor zălăuani ne afectează pe toți, fie că vorbim de spațiile din municipiu – parcuri, străzi și aleile din jurul blocurilor, fie că ne referim la mijloacele de transport în comun ale operatorului de transport călători. Luni dimineața, unul dintre autobuzele care circulă în Zalău era sub asediul unor astfel de persoane care au făcut în jurul lor un adevărat covor de coji de semințe. Resturile erau lipite totodată și pe scaune sau pe partea din spate a autobuzului, pe suprafața care acoperă motorul autovehiculului, așa cum fuseseră „proiectate” direct din gura consumatorului de sămânță de floarea-soarelui.

Șoferii nu se pot transforma, din motive lesne de înțeles, în „jandarmi” care să verifice, din stație în stație, cu ce se ocupă unii călători, astfel încât curățenia acestor spații depinde în primul rând de zălăuanii care circulă cu autobuzele și, mai apoi, de cei care trebuie să le curețe, însă pot face această operațiune doar după ce autobuzele ajung în depou.

Poate că un nou proiect de amenzi, pus la cale de consilierii locali, nu doar pentru cei care nu respectă curățenia în oraș ci și pentru cei care își bat joc de autobuze și de confortul și salubritatea din aceste mijloace de transport, ar fi în măsură să mai reducă din numărul celor care, fără nicio urmă de respect pentru banul public și pentru zălăuani, se comportă ca la ușa cortului și ne fac, zi de zi, viața mai urâtă prin comportamentul lor.

 

 

Leave a Comment