Bulgărenii au avut parte la “Zilele fiilor satului” de amintiri, regăsiri și multă voie bună

Satul Bulgari a fost, în zilele sfârșitului de săptămână trecut, locul de întâlnire al “fiilor satului”, puținii rămași în localitate și, cei mai mulți, veniți din locurile în care au ales să își trăiască viața, altele decât frumosul sat sălăjean. Tineri și vârstnici, copii și adolescenți, au venit în Bulgari pentru a regăsi locurile natale, pentru a vedea schimbările intervenite de-a lungul timpului în viața satului și, bineînțeles, pentru a-i revedea pe cei dragi, rămași în sat după plecarea lor.

Cei prezenți s-au bucurat nu doar de momentele în care și-au depănat amintiri, în care și-au povestit prezentul și planurile de viitor, dar și de momente oferite de organizatori- spectacole de muzică și dans, momente umoristice, lansări de carte și vizite la câteva dintre obiectivele de interes din sat. cei prezenți weekendul trecut în Bulgari s-au bucurat și de bucate alese, specifice zonei, s-au răcorit și binedispus cu un pahar din băutura preferată și, cel mai important, au reușit, venind, unii dintre ei, de la mii de kilometric depărtare, să regăsească frumusețea locurilor pe care, cu ani în urmă, le-au lăsat în urma lor în căutarea unei vieți mai bune.

Sărbătoarea satului Bulgari a fost organizată cu prilejul aniversării a 640 de ani de la prima atestare documentară (1377) a localității și împlinirea a 470 de ani de la ridicarea bisericii de lemn Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril (1547) din Bulgari.

 

  

 

 

Leave a Comment