Șomerii cu vârsta de peste de 55 ani primesc diplome de calificare

Pentru a oferi șanse mai mari pentru angajare, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj) oferă posibilitatea șomerilor indemnizați, aflați în grupa de vârstă 55-64 ani, de a-și evalua gratuit competențele deținute și de a primi o diplomă de calificare, pentru următoarele ocupații: bucătar (COR 512001), lucrător comercial (COR 522303) și lucrător în cultura plantelor (NC 6111.1.1.). Evaluarea competențelor va fi realizată de către experții din cadrul Asociației „Înapoi la Muncă” – Centrul de evaluare și certificare a competențelor profesionale, cu care AJOFM Sălaj are un protocol încheiat. Diplomele obținute în urma evaluării sunt autorizate de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), fiind recunoscute atât în țară cât și în statele membre ale Uniunii Europene.

Cu privire la rolul și impactul acestui program, Romeo Sârca – directorul adjunct al instituției ne-a declarat că „pentru șomerii indemnizați de peste 55 de ani apreciem că aceasta este o șansă în vederea obținerii unui loc de muncă în viitorul apropiat, ținând cont că aceștia deși dețin cunoștințele sau experiența necesară în muncă, însă ei nu dețin un atestat sau o diplomă recunoscută în acest sens”. Pentru ca informația să ajungă la cât mai mulți potențiali beneficiari, AJOFM Sălaj va trimite SMS-uri informative tuturor șomerilor eligibili.

Evaluarea competențelor profesionale este o oportunitate destinată persoanelor care au experiență într-un domeniu și nu au calificarea necesară.

Cei care sunt interesați și sunt dornici să beneficieze de această oportunitate se vor prezenta pentru înscriere în cadrul AJOFM Sălaj, adresându-se funcționarul public din cadrul instituției la care sunt luați în evidență, până la data de 20 noiembrie, orele 16. Documentele necesare pentru a putea participa la acest program sunt: cartea de identitate, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie/hotărârea de divorț (doar în cazul schimbării numelui), acte de studii – dovada absolvirii a minimum opt clase.

Sesiunile de evaluare vor avea loc la sediul Agențiilor Locale și Punctele de Lucru din orașele Zalău, Șimleu Silvaniei, Jibou și Cehu Silvaniei, în data de 22 noiembrie, orele urmând să se comunice din timp, în funcție de numărul doritorilor și a opțiunilor exprimate de participanți.

One Thought to “Șomerii cu vârsta de peste de 55 ani primesc diplome de calificare”

  1. […] Pentru a oferi șanse mai mari pentru angajare, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj) oferă posibilitatea șomerilor indemnizați, aflați în grupa de vârstă 55-64 ani, de a-și evalua gratuit competențele deținute și de a primi o diplomă de calificare, pentru următoarele ocupații: bucătar (COR 512001), lucrător comercial (COR 522303) și lucrător în cultura plantelor (NC 6111.1.1.). Evaluarea competențelor va fi realizată de către experții din cadrul Asociației „Înapoi la Muncă” – Centrul de evaluare și certificare a competențelor profesionale, cu care AJOFM Sălaj are un protocol… Citeste mai mult […]

Leave a Comment