Șoferii cu permis categoria B pot conduce și motociclete

Vin vești bune pentru șoferii români care dețin permis de conducere categoria B. În curând aceștia vor mai putea conduce și o nouă categorie de vehicule.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în data de 13 iunie, un proiect de lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, mai exact cele cu cilindree maximă de 125 cmc. Pentru aceasta este însă necesar ca șoferii să îndeplinească cumulativ câteva condiții. În proiectul de lege adoptat se menționează că „Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”.

Inițiatorii acestui nou act legislativ spun că principalul argument luat în calcul a fost o mobilitate urbană mult mai bună. Ei au invocat totodată și legislația cu prevederi similare din alte țări europene (Franța, Spania, Italia etc.), unde legislația este foarte asemănătoare cu cea propusă de ei.

Această lege urmează să fie promulgată de Președinție și va intra în vigoare la trei zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

One Thought to “Șoferii cu permis categoria B pot conduce și motociclete”

  1. […] Vin vești bune pentru șoferii români care dețin permis de conducere categoria B. În curând aceștia vor mai putea conduce și o nouă categorie de vehicule. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în data de 13 iunie, un proiect de lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, mai exact cele cu cilindree maximă de 125 cmc. Pentru aceasta este însă necesar ca șoferii să îndeplinească cumulativ câteva condiții. În proiectul de lege adoptat se menționează că „Deţinătorii permiselor trebuie… Citeste mai mult […]

Leave a Comment