Sindicaliștii din sănătate intră în grevă japoneză

Aproximativ 850 de membri ai Sindicatului Sanitas – filiala Sălaj, cadre medicale și personal auxiliar din toate unitățile spitalicești, cele de asistență medico-socială și cele de asistență socială din județ, vor intra începând de miercuri, 7 octombrie, în grevă japoneză. După cum a explicat Chelement Hodiș – președintele Sindicatului Sanitas Sălaj, Consiliul Național al Federației Sanitas, președinții organizațiilor județene Sanitas reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat, s-au întrunit la începutul acestei luni și au analizat cele mai importante probleme cu care se confruntă salariații din sistemele de activitate aflate de mai bine de șapte luni în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2. Concret, sindicaliștii din sănătate cer punerea în aplicare a legislației cu caracter salarial, în vigoare la această dată, iar printre revendicările acestora se numără: acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unitățile sanitare, serviciile de ambulanță, DSP-uri, medicina școlară, unitățile de asistență medico-socială, care în perioada stării de urgență a intrat în contact cu pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-COV-2; acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unitățile de asistență socială care în perioada stării de urgență a intrat în contact cu pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-COV-2; acordarea sporului de până la 30 la sută pentru personalul din sistemul sanitar și cel de asistență socială conform Legii nr. 56/2020 și a Ordinului comun 1070/ 94/ 2087/2020, dar și acordarea voucherelor de vacanță pentru tot personalul din sistemul sanitar și cel de asistență socială, din unitățile de asistență medico-socială și din medicina școlară. Lista revendicărilor este una lungă, iar Consiliul Național al Federației Sanitas anunță că începând cu data de 7 octombrie va fi declanșată ”greva japoneză” în toate unitățile sanitare din țară și în cele de asistență socială, urmând să anunțe în scurt timp calendarul acțiunilor revendicative următoare.

De precizat este faptul că din cei 850 de membri ai Sindicatului Sanitas Sălaj, 460 sunt angajați ai Spitalului Județean de Urgență Zalău,  cadre medicale și personal auxiliar.

2 Thoughts to “Sindicaliștii din sănătate intră în grevă japoneză”

  1. Anonim

    Trebuiau de mult sa între in greva!!! Nu-știu de ce Hodis le tot bălmăjeste cu revendicările !!! De ce nu i-a mobilizat mai repede!!?!! Au urmat toți pașii in revendicarea unor drepturi inclusiv sentințe definitive și irevocabile au privind vaucerele de vacanța!!! E un lider de sindicat slab!!!!

  2. Anonim

    HA HA HA ….UN SISTEM BOLNAV INTRA IN GREVA …DE 30 DE ANI NU MAI EXISTA NIMIC IN TARA ASTA ….NUMAI SISTEMUL MEDICAL NEPERFORMANT SI CHIAR DE LE-AM DA TOT BUGETUL ROMANIE NU LE-AR AJUNGE SA IL FURE…SI TOT NEMULTUMITI AR FI SI PUSI PE GREVE SI PE CERSIT….

Leave a Comment