Simleul sub ape

Simleul sub apePloile abundente cazute in noaptea de luni spre marti au inundat nu mai putin de 11 gospodarii din Simleu Silvaniei, in timp ce vantul puternic a desprins total acoperisul a doua blocuri din localitate. Mai mult, trei sate din judetul Salaj au ramas intreaga noapte fara curent electric, iar o biserica a luat foc dupa ce a fost lovita de trasnet.

Din cauza precipitatiilor abundente, insotite de descarcari electrice si vant puternic, 11 gospodarii de pe mai multe strazi din Simleu Silvaniei au fost invadate de ape, in cursul noptii de luni spre marti. Ore in sir s-au straduit pompierii din localitate sa faca fata inundatiilor, intervenind cu autospecialele si motopompele din dotare, ne-a spus Lucian Jacodi, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porrolissum al judetului Salaj. In sprijinul acestora au intervenit si pompierii din Zalau, cu doua motopompe si un camion, reusind astfel sa evacueze apa din locuintele, subsolurile si garajele oamenilor. De asemenea, din cauza vantului puternic, in jurul orei 22, au fost avariate si acoperisurile blocurilor G120 si A6, din Simleu, care au fost desprinse si aruncate pe partea carosabila.

Si la Nusfalau au fost precipitatii, insemnate cantitativ. In aceeasi seara, la ora 22:50, pompierii de la Garda de interventie nr. 2 Nusfalau au fost solicitati sa intervina pentru evacuarea apei acumulate intr-un garaj si o fantana din localitate.

O biserica lovita de trasnet

Furtunile puternice, insotite de descarcari electrice, au provocat si doua incendii in judet. Lovit de trasnet, acoperisul unei biserici ortodoxe din Campia Salajului, comuna Bocsa, a luat foc. La fata locului s-au deplasat pompierii zalauani care, in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Sarmasag si Bocsa, au reusit sa stinga incendiul. Din pacate, flacarile au mistuit acoperisul cladirii pe o suprafata de circa 20 de metri patrati, pictura de pe tavan si materialele aflate in podul bisericii.

Si in localitatea Galgau Almasului anexa unei gospodarii s-a aprins, in jurul orei 17, dupa ce a fost lovita de trasnet. La fata locului s-au deplasat pompierii jibouani, care au reusit, in scurt timp, sa potoleasca flacarile. Pana la interventia acestora, a ars acoperisul anexei, respectiv sura din gospodarie, pe o suprafata de 45 de metri patrati si 400 de kilograme de plante furajere.

Trei sate lasate in bezna de vijelii

In aceeasi noapte, trei localitati din Salaj au ramas fara curent electric, din cauza ca liniile au fost afectate de trasnete in timpul furtunilor puternice inregistrate in judet. Dispecerul sef al SC Electrica SA

Alte articole

Leave a Comment