Sfaturile pentru cei care pleacă în străinătate

Cei care intenționează să călătorească în străinătate în perioada următoare, precum și cei care se află deja în zonele afectate de coronavirus sunt sfătuiți să se informeze din timp cu privire la măsurile luate de autorități pentru zonele în care s-a înregistrat o largă răspândire a virusului. Recomandările vin de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), după ce mai multe țări au interzis accesul în zonele afectate de coronavirus.
Din cauza răspândirii infecției cu COVID-19, mai multe state au decretat măsuri cu caracter excepțional, potrivit unui document publicat recent pe site-ul MAE. Aceste măsuri de siguranță se referă la interzicerea accesului în zonele afectate, închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unor perioade obligatorii de carantină ori izolare la domiciliu, pentru cei care au călătorit recent într-o țară sau regiune unde se înregistrează o largă răspândire a virusului. În acest context, MAE recomandă cetățenilor români consultarea cu regularitate a informațiilor disponibile pe site-ul insituției, în secțiunea Alerte de călătorie. Tot pe pagina de internet MAE se regăsește o secțiune special dedicată actualizării informațiilor cu privire la coronavirus. Acolo sunt disponibile material video despre măsurile de prevenție împotriva infecției cu COVID-19 și despre manifestările bolii provocate de coronavirus. În plus, cei care urmează că călătorească în străinătate pot accesa pagina de internet a Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, acolo unde vor găsi informații actualizate despre statele afectate de infecția cu coronavirus.
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație de urgență în ceea ce privește infectarea cu coronavirus pot solicita asistență consulară misiunii diplomatice a României din statul de destinație. Vă reamintim că autoritățile recomandă evitarea călătoriilor în țările afectate de infecția cu coronavirus. Totuși, cei care și-au cumpărat bilete de vacanță și vor să își anuleze deplasările în aceste zone își pot recupera banii integral de la agențiile de turism, însă numai în anumite situații.
M. S.

Leave a Comment