Sfarsitul lui ianuarie: Apogeul imbolnavirilor cu gripa porcina

Sfarsitul lui ianuarie: Apogeul imbolnavirilor cu gripa porcinaAutoritatile sanitare estimeaza ca, la sfarsitul lunii ianuarie, va fi atins apogeul pandemiei de gripa cu virus A/H1N1.

Chiar si dupa aceasta perioada insa, masurile de prevenire impotriva raspandirii virusului in randul populatiei vor continua sa fie riguros luate.

Astfel, Ministerul Sanatatii a facut cunoscut ca, dupa 1 februarie, campania de vaccinare gratuita va fi extinsa si la copiii sub varsta de 16 ani, numai cu acordul parintilor. In general, masurile pe care trebuie sa le luam pentru a evita sa ne imbolnavim de gripa cu virului AH1N1 se cunosc. Ele se aplica inca de la inceputul pandemiei, iar in unitatile de invatamant chiar de la inceputul anului scolar.

De altfel, exista o serie de proceduri care sunt urmate de toti factorii responsabili, precizeaza purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli. Acesta sustine ca, si in perioada urmatoare, campania de popularizare a importantei vaccinarii impotriva acestui tip de virus gripal va continua. Cu cat se vor imuniza mai multe persoane, cu atat va scadea riscul raspandirii virusului, a mai spus Cheseli.

Alte articole

Leave a Comment