Serviciu on-line gratuit la Casa de Pensii. Stagiul de cotizare şi anii de muncă – la un click distanţă

Sălăjenii care vor să-şi verifice stagiul de cotizare în sistemul public de pensii nu vor mai fi nevoiţi să solicite Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj diferite adeverinţe.

Graţie unui serviciu on-line al Casei Naţionale de Pensii, persoanele interesate pot accesa virtual, în timp real, informaţii cu privire la: stagiul de cotizare, data pensionării, anii de muncă, veniturile declarate de angajatori, contribuţia la pilonul II de pensii, dar şi alte informaţii referitoare la sistemul de pensii.
După cum a explicat Alina Tămaş, consilier în cadrul departamentului Comunicare de la CJP Sălaj, persoanele care vor să beneficieze de acest serviciu, trebuie să aibă acces la internet. “Se accesează site-ul Casei Naţionale de Pensii www.cnpp.ro, iar la rubrica – De ce sa îmi fac cont? există un formular pe care utilizatorul trebuie să îl completeze cu toate informaţiile cerute pentru identificare. După completarea formularului acesta trebuie tipărit şi semnat, iar apoi trebuie depus la Casa Judeţeană de Pensii însoţit de o copie a actului de identitate şi dacă este cazul, documente justificative pentru fiecare persoană terţă care va mai avea acces la contul on-line”, a precizat reprezentantul instituţie. După depunerea formularului, un reprezentant al instituţiei va procesa cererea, urmând ca solicitantul să primească pe adresa de e-mail un cont şi o parolă pentru a accesa informaţiile personale existente.
În cadrulCJP Sălaj, formularul se depune la secretariatul instituţiei.
De precizat este faptul că informaţiile despre stagiul de cotizare şi veniturile declartae de angajatori disponibile pe platforma virtuală a Casei Naţionale de Pensii sunt valabile după data de 1 aprilie 2001.

Alte articole

Leave a Comment