Serviciile de sănătate judeţene şi pachetele de la UE, în atenţia prefectului şi a Comisiei Judeţene de Dialog Social

Florin Negoiţă

Prefectul judeţului, Ionel Ciunt, a participat joi, 27 noiembrie 2014, la şedinţa lunară a Comisiei Judeţene de Dialog Social pentru patronate şi sindicate, care a avut ca punct pe ordinea de zi analiza serviciilor de sănătate din judeţ. În acest context, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate, Marius Tăutu, a declarat că sumele suplimentare necesare pentru anul 2014 au fost aprobate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât toate contractele au resursa financiară necesară.
Referitor la cardurile de sănătate şi dosarul electronic al pacientului, s-a precizat în cadrul şedinţei faptul că au fost distribuite la nivelul judeţului peste 99 la sută din cardurile de sănătate, fiind în derulare şi achiziţia cititoarelor de card. Având în vedere aceste aspecte, s-a estimat că, în luna ianuarie, ar putea avea loc o simulare privind funcţionarea acestui sistem.

Pachete de la UE destinate persoanelor defavorizate

Comitetul consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice a dezbătut în şedinţa de joi derularea Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.
Pachetele ce urmează să fie distribuite până la finele anului 2014 vor conţine următoarele alimente: 6 kg făină albă, 6 kg mălai, 800 gr. Paste făinoase, 4 l ulei, 4 kg zahăr, 8 bucăţi conserve din carne de porc, 6 bucăti conserve din carne de vită şi 10 bucăţi conserve de pate de ficat.
Toate persoanele care au dreptul să primească aceste pachete în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi care nu au primit aceste cupoane, se pot adresa primăriei din localitatea de domiciliu pentru a fi înscrişi pe listele suplimentare, prezentând documente justificative.

Leave a Comment