Sefi noi la pompieri

Sefi noi la pompieri

Noul an a debutat pentru pompierii salajeni cu modificari in structura conducerii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj.

Si anume, incepand cu data de 4 ianuarie 2010, colonel Viorel Barar, fost prim adjunct al inspectorului sef, ofiter in activitate la Ministerul Administratiei si Internelor vreme de 32 de ani, s-a pensionat la limita de varsta. Postul vacant a fost ocupat de capitan Vasile Adrian Dobocan, primind astfel functia de imputernicit prim adjunct al inspectorului sef. Vasile Adrian Dobocan s-a nascut la data de 24 iunie 1979, in Zalau.

A absolvit in anul 2003 Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Pompieri, specializarea pompieri, a urmat cursul postuniversitar de Masterat din cadrul Universitatii de Vest Vasile Goldis – Facultatea de Marketing, Management si Informatica, specializarea Marketing, Audit si Expertiza Contabila, in 2005, si cursul de perfectionare la Institutul pentru Ordine Publica din cadrul Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, specializarea Managementul Situatiilor de Urgenta. Pana la numire, Vasile Adrian Dobocan a ocupat functia de comandant detasament la Detasamentul de Pompieri Zalau.

Si anul trecut au avut loc schimbari la sefia ISU Salaj. La Sectia de pompieri Simleu Silvaniei a fost desemnat un nou comandant: locotenent Ioan Malan. Nascut la data de 27 ianuarie 1977, in localitatea Chiesd, judetul Salaj, Ioan Malan a absolvit, in 2002, Facultatea de Mecanica, specializarea Mecanica fina, din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca. In urma unui concurs organizat in data de 27 noiembrie, a devenit comandant la Sectia de Pompieri Simleu Silvaniei.

Tot anul trecut, si postul de inspector sef al ISU Salaj a fost preluat de un nou comandant Adrian Chichisan.

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri, la sediul unitatii, acesta ne-a declarat ca isi doreste atingerea unor obiective pentru 2010. Unul dintre obiective este sa aducem schimbari asupra fatadei cladirii unitatii, dar si in incinta inspectoratului.

De asemenea, ne dorim sa implementam un sistem SMURD, dar si sa stabilim unele relatii externe de colaborare. Speram ca pana la finele anului, printr-un program european, sa aducem in curtea unitatii cinci autospeciale cu apa si spuma, trei autosanitare si o autospeciala de interventie la descarcerare, a mentionat comandantul ISU Salaj.

Alte articole

Leave a Comment