Se infiinteaza Politia Animalelor Salaj

Se infiinteaza Politia Animalelor Salaj

Salajenii care iubesc animalele si pasarile, precum si patrimoniul cinegetic, pot stopa abuzurile si violentele ce se savarsesc asupra necuvantatoarelor prin sesizarea acestor fapte reprezentantilor unei noi organizatii non-guvernamentale ce a luat fiinta, la inceputul acestei saptamani, in judetul Salaj – Politia Animalelor. Aceasta va avea rolul de a intreprinde actiuni in scopul protejarii animalelor si pasarilor, activitatile principale fiind aplicarea legislatiei in domeniu, imbunatatirea cadrului normativ specific, protejarea ecosistemului si a faunei, reducerea fenomenului de braconaj, cat si promovarea si apararea intereselor medicilor veterinari din Romania.

Seful Centrului Teritorial Salaj pentru Protectia Animalelor, comisarul Eleonora Duma, ne-a declarat ca aceasta structura nu este o institutie a statului. Functionam ca si o institutie non-guvernamentala, pe baza de voluntariat si prin surse de finantare proprii. Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor, anume Politia Animalelor, a fost infiintat in data de 4 noiembrie 2009, in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile pronuntata de Tribunalul Municipiului Bucuresti, ca structura a societatii civile in cadrul Federatiei Comisariatului pentru Societatea Civila, a afirmat comisarul Duma.

Acest centru va functiona insa doar din luna aprilie. In cursul zilei de luni a fost inaugurat doar sediul Centrului. Urmeaza ca in termen de cel mult doua luni, sa parcurgem toate demersurile cu institutiile abilitate ale statului pentru functionarea in legalitate, a declarat Eleonora Duma.

Potrivit sursei mentionate anterior, misiunea Politiei Animalelor este ca opinia publica sa constientizeze cu privire la adoptarea unui comportament rational si uman fata de animale si necesitatea respectarii legii ce reglementeaza drepturile pe care animalele le au ca fiinte ce traiesc in mediul social ori in mediul salbatic. In plus, Politia Animalelor nu doreste a se substitui vreunei autoritati a statului in actiuni de control si in aplicarea sanctiunilor prevazute de lege, ci are rolul de a continua demersurile prin care sa solicite instantelor judecatoresti deschiderea unui proces ce are ca obiect pedepsirea celor care au cauzat suferinte animalelor, in conditiile in care exista persoane care au zeci de amenzi pe care nu le platesc si nu sunt pedepsite in niciun fel.

Leave a Comment