Se deschid restaurantele și cafenelele din Zalău

Restaurantele și cafenelele din municipiul Zalău urmează să fie deschise începând de marți 9 februarie. Decizia a fost luată de reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, după ce incidența cazurilor de Covid-19 în municipiul  Zalău a scăzut sub trei la mia de locuitori, ajungând în prezent la 2.99. Astfel, unitățile HoReCa din Zalău își vor relua activitatea, fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului. Activitățile cu publicul în cafenele și restaurantele din municipiul Zalău au fost suspendate la începutul lunii ianuarie, când rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de trei persoane la mia de locuitori.

„Săptămâna aceasta înregistrăm o scădere a ratei de incidență a cazurilor pozitive de Covid-19, atât la nivelul județului Sălaj, cât și în Zalău. Este o veste îmbucurătoare, însă, trebuie să fim în continuare precauți, să respectăm măsurile impuse în pandemie, astfel încât noi, sălăjenii să avem de câștigat. Ne dorim să avem o viață normală, iar activitățile economice să fie reluate treptat, în condiții de siguranță.”, a declarat Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj
Rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 se analizează săptămânal sau ori de câte ori este necesar la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale din județul Sălaj, măsurile urmând a fi actualizate cu aceeași frecvență.

Alte articole

Leave a Comment