Se dă startul la înscrierile pentru Loteria Vizelor 2019

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe marţi, 3 octombrie 2017, la orele 19 (ora României), şi va rămâne disponibilă numai până marți, 7 noiembrie 2017, la orele 19 (ora României). Pentru a participa în programul din acest an, trebuie să accesaţi pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare, unde veţi găsi formularul de participare (E-DV) pe care trebuie să îl completaţi.

 

Nu se percepe nicio taxă
Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA, vor fi acceptate de înregistrare numai pe pagina de internet E-DV, iar cei care doresc să participe sunt încurajaţi să îşi completeze şi să îşi trimită singuri cererile de înscriere.

Participanţii pot alege ca altcineva să trimită cererea în numele lor, dar ar trebui să fie precauţi dacă persoana care se oferă să îi ajute încearcă să le ceară o taxă, întrucât formularul online este simplu şi nu se percepe nicio taxă pentru a participa. Fie că o persoană trimite o cerere de participare direct, fie că un avocat, un prieten, sau o rudă îi oferă asistenţă, numai o singură cerere de participare poate fi trimisă în numele fiecărei persoane.

Este foarte important ca participanţii la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2019. Dacă cererea a fost selecţionată, doar cu numărul unic de confirmare se poate verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi se pot obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu.  Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare.

Vă atragem atenţia asupra unei noi cerinţe de a trimite o fotografie recentă, din ultimele şase luni, în care nu purtaţi ochelari.  Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise în programe anterioare vor fi descalificate.

 

Șapte luni de așteptare

Începând cu data de 1 mai 2018, participanţii la programul DV-2019 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată. Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu foloseşte poşta electronică (e-mail) pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa.  Informaţia este disponibilă numai pe Entrant Status Check.

Departamentul de stat atrage atenţia oamenilor să nu dea crezare niciunui e-mail care îi informează că au fost selecţionati pentru o viză în programul DV. Aceste emailuri înşelătoare sunt trimise de persoane de rea credinţă cu intenţia de a obţine sume de bani sau datele dvs. personale. Potrivit ambasadei SUA, Guvernul american nu a trimis niciodată e-mailuri de înștiințare a participanților că au fost selecționați și nici nu intenționează acest lucru pentru programul DV-2019. Departamentul de Stat nu va solicita niciodată bani prin poștă sau servicii de tipul Western Union.

Leave a Comment