Tânăr trimis în judecată pentru trafic de etnobotanice

Un tânăr de 20 de ani din Zalău a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT Sălaj pentru trafic de etnobotanice, după ce oamenii legii au identificat asupra acestuia şapte plicuri cu astfel de substanţe.
Potrivit informaţiilor furnizate de către procurorul de caz Dan Buduşan, Cristian Marian Bejat a intrat în atenţia anchetatorilor în luna iulie a acestui an, după ce un trecător l-a găsit inconştient pe capota unui autoturism, pe Aleea Astrei din Zalău. Oamenii legii sosiţi la faţa locului au descoperit asupra tânărului, care s-a dovedit a fi sub influenţa substanţelor psihoactive, şapte plicuri de etnobotanice.

„Din ce în ce mai multe dosare apar la noi la DIICOT, în care persoane care consumă substanţe psihoactive sunt identificate fie în trafic, fie la colţ de stradă, în cluburi, având asupra lor plicuri cu etnobotanice. Se face raport de expertiză pentru a se stabili că este vorba despre substanţe psihoactive şi, pentru că nu putem tolera astfel de comportamente, îi trimitem în judecată. Traficul de substanţe psihoactive, în accepţiunea Legii 194/2011 acoperă inclusiv achiziţionarea şi deţinerea de astfel de substanţe pentru consum propriu”, ne-a declarat Buduşan.
Dosarul tânărului se află pe masa magistraţilor Tribunalului Sălaj.

Leave a Comment