Se dă în folosinţă şoseaua de centură a Jiboului

 

Orice s-ar spune, mâna unei femei se vede şi se simte în orice loc, indiferent cât de mic ar fi acela. Dincolo de orice laudă gratuită, trebuie să spunem că frumosul orăşel sălăjean începe să simtă cu adevărat implicare şi interes din partea edililor. Viceprimarul  Ana Claudia Indrieş, este mereu pe teren. Vrea, atât cât îi permit banii pe care îi are la dispoziţie şi cât poate, să schimbe faţa oraşului şi viaţa jibouanilor, prin modernizări, lucrări de reabilitare, reamenajări şi dotări care până în acest an s-au mişcat mai greu din motive pe care jibouanii le cunosc foarte bine. În primul rând trebuie menţionată şoseaua de centură. Iată că jibouanii au astăzi ceea ce zălăuanii încă visează. O şosea de centură modernă, un proiect în valoare de cinci milioane de euro care le va face localnicilor şi nu doar lor, viaţa mai uşoară şi mai… civilizată. Viceprimarul ne-a vorbit şi despre proiectele pe care le are în derulare sau care urmează să ia startul în perioada imediat următoare. Amenajarea zonei din centrul oraşului cu spaţii verzi, o peisagistică modernă, spaţii de relaxare, o fântână arteziană şi o parcare generoasă, toate vor face din centrul Jiboului o zonă schimbată. Se acoperă şi Valea Baciului, după cum ne-a spus viceprimarul jibouan, iar aici va apărea peste puţin timp o parcare. Se modernizează trecerile la nivel cu calea ferată, prin amenajarea acestora cu dale elastice. Intră în reabilitare masivă şi zonele Stadionului, Castanilor, Someşului, Ronei, Ciutărie, Morii, Piaţa de cereale. Aici se va turna asfalt nou, vor fi efectuate reparaţii, vor fi montate rigole şi se vor reamenaja trotuarele. Printr-o finanţare a Companiei Naţionale de Investiţii, cu 11 la sută participare din fondurile locale, s-a reuşit şi reabilitarea şi dotarea Casei de Cultură, pregătită acum să-şi primească spectatorii şi artiştii la o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor, în perioada 28-30 august. Primăria se implică pe lângă toate aceste proiecte, venite în beneficiul localnicilor, şi în îmbunătăţirea condiţiilor de trai, având în vedere numeroasele controale care, fie la sesizarea localnicilor fie din iniţiativa administraţiei locale, se desfăşoară chiar în aceste zile la mai mulţi agenţi economici care, prin activităţile pe care le desfăşoară, dau uneori bătăi de cap jibouanilor. Având în vedere toate aceste proiecte, finalizate, pe cale de finalizare dar şi cele care urmează să fie implementate prin noile programe de finanţare, Jiboul are toate şansele să redevină ceea ce a fost cândva, şi mai mult decât atât. Sunt şanse ca şi controversatele luminiţe de Sărbători, cele care au generat un adevărat scandal, lipsind de pe străzile oraşului anul trecut, să se aprindă în acest an.

Alte articole

5 Thoughts to “Se dă în folosinţă şoseaua de centură a Jiboului”

 1. Anonim

  Speram din suflet ca acest oras sa isi revina! merita si cei din Jibou mai mult, au suferit destul ani de zile!

 2. Vlad

  Nu imi dau seama ce … necurat … il face pe autorul acestui articol sa spuna despre jibou ca este „frumosul oras salajean”. Tot de mentionat este si traficul infernal din Jibou care probabil se muta pe soseaua de centura? care trafic ? jibou e la rascruce de nicaieri catre nicaieri… wtf 🙂

  1. Doina

   Nu ti dai seama pentru ca faci parte din aceeasi gasca de hateri carora totul li se pare urat si de rahat! De aceea. Pentru voi, cei care semanati numai ura si rautate indiferent pe unde treceti, frumoase sunt doar orasele resedinta sau cele din alte tari, la noi, daca exista lucruri care chiar fac un oras sa arate mai bine, iesiti cu critica mereu. Partea buna e ca nu intereseaza pe nimeni opiniile voastre de doi bani, negativiste, asa ca intrati si le recititi din cand in cand, daca asta va gadila orgoliul.

 3. Anonim

  Felicitari pentru realizari dar aceasta sosea de centura deserveste traficului greu spre Cehu si Baia Mare , ori noi stim ca cea mai mare parte a traficului greu va trece tot prin oras , spre Zalau !

 4. cetatean din Zalau

  Zalaul trebuie sa isi indemne edilii si sa faca presiuni pentru soseaua de centura a Zalaului! Jiboul a reusit sa dea in folosinta o astfel de sosea, cat sau cui foloseste – cert este ca le va folosi si lor si celor care trec prin zona, Jibou se afla in judetul Salaj pana una alta! Bravo lor si felicitari doamnei viceprimar!

Leave a Comment