Scoala de soferi merge in ritm de melc

Scoala de soferi merge in ritm de melc

La sfarsitul anului trecut, Primaria Zalau a achizitionat scutere pentru inspectorii din cadrul administratiei publice locale, cele sapte mijloace de transport fiind considerate cea mai bua solutie pentru ca respectivii functionari publici sa nu mai parcurga pe jos aproximativ 40 de kilometri in fiecare zi. Pentru a motiva achizitia de circa 30.000 de lei (fara TVA), autoritatile locale au spus la vremea respectiva ca, avand in dotare scutere, timp de opt luni pe an, inspectorii ar putea acoperi mai bine zonele orasului, ceea ce ar duce la o crestere a eficientei in activitatea de control ce revine Primariei.

Ca urmare, scuterele au fost repartizate: cinci pentru Serviciul Corp Control Privatizare si doua pentru Serviciul de Urbanism, iar opt inspectori si-au depus documentatia pentru scoala de soferi (tipul de permis necesar in cazul scuterelor este A1). Potrivit informatiilor oferite de purtatorul de cuvant al Primariei Zalau la sfarsitul lunii februarie, scuterele ar fi trebuit utilizate incepand cu luna martie a anului curent. La ora actuala, insa, ele stau cuminti in acelasi garaj al Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public Zalau, unde au poposit imediat dupa ce au fost achizitionate.

Intrebat despre acest aspect, purtatorul de cuvant ne-a declarat ca in Romania, ca sa conduci pe drumuri publice, este nevoie de permis. Inspectorii au dat testele psihologice si vor mai avea de sustinut examenul de sala si poligonul.

Daca lucrurile vor continua in acelasi ritm, probabil zalauanii vor vedea scuterele Primariei prin municipiu abia la toamna.

Leave a Comment