Scapă cine poate! Febra cererilor de pensionare i-a atins și pe polițiștii sălăjeni

Se pregătesc schimbări importante pentru militari, poliţişti şi angajaţii din serviciile secrete care vor ieşi la pensie. Guvernul va modifica legea pensiilor speciale – acestea vor fi actualizate, din toamnă, în funcţie de rata inflaţiei, nu de majorarea veniturilor din sistem. Nu vor scădea pensiile, susţin guvernanţii, însă sindicaliştii îi contrazic! Iar angajaţii care se gândeau deja să se retragă din activitate se grăbesc acum să o facă .

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliția Sălaj, în ultimele zile, mai precis până joi, la nivelul instituției, au fost înregistrate 35 de cereri de pensionare.

De altfel, la nivel național, de la sfârșitul săptămânii trecute și până în 2 august, Ministerul de Interne a fost asaltat cu circa 1.000 de cereri de pensionare depuse de polițiștii care se tem că noua lege a pensiilor i-ar putea lăsa fără anumite beneficii. Chestiunea modificării modului de indexare a pensiilor speciale îi face pe mulți dintre anagajații structurilor militarizate să părăsească locul de muncă dacă au atins vârsta limită e pensionare din sector, de teama modificărilor pe care le-ar aduce o Odonanță de Urgență în acest sens.

Recent, reprezentanții Ministerului Muncii au anunțat că un proiect de modificarea legii pensiilor, care vizează pensiile speciale se află pe masa de lucru a Guvernului, acesta urmând să fie prezentat în mod oficial în cel mult două săptămâni.

Alte articole

One Thought to “Scapă cine poate! Febra cererilor de pensionare i-a atins și pe polițiștii sălăjeni”

  1. Tăunu

    E bine că PSD care, de fapt, a introdus dezmăţul acestor pensii speciale, trece la ciuntarea lor. Ăştia se pensionează de tineri şi reangajează pe acelaşi post, cu acelaşi salariu. Ăştia sug de la două ţâţe şi pensie şi salariu de la stat !

Leave a Comment