Scandal în Primărie pe tema organizării Zilelor Zalăului

Tensiunile continuă în cadrul Primăriei Zalău, după ce Consiliul Local a respins luni acordul cu o firmă privată pentru organizarea Zilelor Cetății, la sfârșitul lunii iulie. Primarul Radu Căpîlnașiu îi acuză pe o parte din consilieri că ”au făcut mascaradă” și prin comportamentul lor ”discreditează Primăria”. De asemenea, o acuză pe viceprimarul Daniela Coța că are opinii diferite în ședințele de executiv și cele ale Consiliului Local. ”Executivul Primăriei nu va mai negocia organizarea Zilelor Zalăului. A negociat anumite condiții. Să formeze consilierii locali o comisie de negociere și să discute termenii acordului. Tot ce s-a întâmplat luni în Consiliul Local a fost o mascaradă care ne duce în ridicol. Comportamentul unor consilieri locali discreditează Primăria. Doamna viceprimar face parte din Executiv și ar trebui să fie mai implicată. Punctele de vedere din Executiv le întoarce în Consiliul Local”, a declarat primarul Căpîlnașiu. Acesta a precizat că a fost supusă votului o singură ofertă de organizare a Zilelor Cetății, deoarece ”nu au fost alte oferte de organizare care să fie pe măsura pretențiilor impuse de Primăria Zalău”. Firma privată propunea să organizeze pe cheltuiala proprie patru zile de manifestări, concerte în aer liber, competiții sportive, totul în schimbul spațiului din zona Perla – Platou – magazin Silvania, unde urmau a fi amplasate terasele și comercianții de chinezării sau artizanate.

Daniela Coța: ”Deranjul pentru locuitorii din centru este prea mare”
Grupul PSD din Consiliul Local, condus de viceprimarul Daniela Coța, a votat împotriva organizării Zilelor Cetății, timp de patru zile, în centrul orașului. ”După evenimentul de anul trecut au fost multe reclamații din partea cetățenilor care locuiesc în centrul orașului. Aceștia erau deranjați de zgomotul și durata evenimentului. Nu suntem împotriva organizării Zilelor Zalăului. Dar problema cea mai acută este legată de durata prea mare a manifestării. Ne-ar plăcea să fie schimbată și locația, dar nu știu dacă este posibil anul acesta, pentru că în zonă se lucrează la hala agro-alimentară”, a explicat Daniela Coța motivele care au stat la baza deciziei din Consiliul Local.

Claudiu Bîrsan: ”Încăpățânarea nu mi se pare în regulă”
Consilierii PDL, cei care au pornit discuțiile aprinse de luni, spun că nu au fost contactați pentru a participa la negocierile legate de organizarea Zilelor Zalăului. ”O comisie de negociere ar trebui votată într-o ședință ulterioară de Consiliu. Au fost și alte oferte de a organiza Zilele Cetății, dar s-a supus votului doar una singură. Încăpățânarea de a organiza manifestările doar în anumite condiții și doar cu o anumită firmă nu mi se pare în regulă”, spune Claudiu Bîrsan, președintele PDL Zalău. Democrat-liberalii nu se opun organizării, dar vor manifestări ”civilizate”. ”De exemplu, pe platoul din fața Prefecturii pot fi amplasate caruselele pentru copii, pe strada de lângă piață terasele și comercianți, iar scena în parcarea din spatele Primăriei. Sunt motive de bun simț și mă bucur că un număr mare de consilieri le-au îmbrățișat, inclusiv cei de la putere”, a adăugat Bîrsan.

9 Thoughts to “Scandal în Primărie pe tema organizării Zilelor Zalăului”

 1. Anonim

  Sa nu se mai faca deloc! Si asa nu e decat o mare tiganie. Tot mai mare de la un an la altul.

 2. Silvan

  …Ajung 3 Zile de mascarada si zgomot la maxim…..Primarul vrea 4 zile pt ca sunt alegerile europarlamentare si asa crede ca mai atrage ceva shtampilutze la PNL…!!!!!

 3. Anonim

  trimitei pe toti la sapa pentru a creste pibu in tara plina de miciuni si debandada totala de la cap la coada nu va fi nici o pierdere.

 4. Marin

  Sunt total de acord cu „Anonim3:48” Totul este numai o mascarada si in interesul unora!

 5. Anonim

  gata cu tigania

 6. Anonim

  Domnul Primar are o singura problema:Sta de prea mult timp in scaunul de primar al municipiului Zalau+viceprimar.
  -Ar trebui limitate mandatele primarilor la doua,maximum trei.Altfel se ajunge acolo unde s-a ajuns si in Zalau:Primarul se crede de neinlocuit si toti angajatii mai importanti din primarie si din firmele subordonate sunt liberali.
  -Ii reamintim domnului Primar ca cimitirele sunt pline cu oameni de neinlocuiti.

 7. Anonim

  Domnul primar a avut grija ca multi din colaboratori sa fie ,,telectuali,, de la V. Goldis.Acum va plati pentru aceste optiuni.

 8. Puiu

  Sa nu se mai organizeze!Bani cheltuiti in zadar.

 9. Chiar nimeni

  Discrediteaza Primaria ????? Ce ar mai fi de discreditat, domnule primar ? După ce hal de angajați ați promovat nu mai poate fi vorba de nicio discreditare ! Ați avut grija sa o faceți deja. Cu siguranță nu vedeți asta !

Leave a Comment