„Sanitarii pricepuţi” au intrat în concurs

Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din municipiul Zalău a găzduit vineri, 8 mai, o nouă ediţie a concursului de sănătate şi prim ajutor „Sanitarii pricepuţi” – etapa zonală. Concursul este organizat la nivel local de Crucea Roşie filiala Sălaj şi se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal. După cum a explicat Lorena Filip, directorul filialei de Cruce Roşie Sălaj, competiţia are scopul de a promova instruirea în domeniile de prim ajutor şi educaţie pentru sănătate şi vizează atingerea mai multor obiective în rândul elevilor printre care: dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice, dar şi promovarea ocrotirii mediului înconjurător.
Etapa zonală a concursului se desfăşoară în cinci centre din judeţ: Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou şi Sîmnihaiu Almaşului unde participă echipaje formate din elevi din ciclul gimnazial şi liceal, de la diferite unităţi de învăţământ. Primele trei echipaje declarate câştigătoare din fiecare centru vor participa la etapa judeţeană a concursului „Sanitarii pricepuţi”, care urmează să aibă loc în cursul lunii iunie.
Echipajele câştigătoare urmează să fie anunţate de reprezentanţii Crucii Roşii Sălaj în cursul săptămânii viitoare, la finalizarea tuturor probelor din toate centrele.
Participanţii din toate centrele au avut de trecut două probe, una teoretică de testare a cunoştinţelor şi una practică, prin care au demonstrat că ştiu să acţioneze atunci când semenii au nevoie de ajutor.

Leave a Comment