Salvatori din pasiune. O nouă serie de voluntari, instruiţi la sediul ISU

Peste 20 de tineri din judeţul Sălaj, înscrişi în programul Programul Naţional de Voluntariat ”Salvator din Pasiune”, urmează în această perioadă cursuri de pregătire. După cum au explicat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Porolissum” Sălaj, cursurile de instruire au demarat în cursul săptămânii trecute, la sediul ISU din municipiu, iar în prima parte voluntarii care vor să ajungă salvatori din pasiune au parcurs ”Cursul Introductiv General”.

Cei 22 de tineri învață de la pompierii militari sălăjeni ce înseamnă o situație de urgență, ce misiuni specifice revin salvatorilor, care este tehnica de intervenție și cum poate ea fi folosită pentru ajutorul semenilor. Pregătirea va continua şi în această săptămână, iar salvatorii îşi vor însuşi noțiuni teoretice de bază și deprinderi practice privind acordarea primului ajutor, programul fiind unul solicitant.

 

Programul ”Salvator din Pasiune”, derulat la nivelul județului Sălaj de către pompierii militari profesioniști, reprezintă o oportunitate pentru tineri, dar nu numai, de a-și însuși cunoștințele și forma deprinderile necesare acordării primului ajutor, de a fi un sprijin real cetățenilor aflați în dificultate, în situații de urgență.

Leave a Comment