Salvati de ger de agentii comunitari

Salvati de ger de agentii comunitari

Pentru ca temperaturile din ultimele zile au scazut sub minus 10 grade Celsius, politistii comunitari impreuna cu personalul din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Comunitara i-au ajutat pe oamenii strazii din Zalau sa nu inghete peste noapte. In actiunile intreprinse in perioada 21-28 ianuarie, acestia au depistat mai multi cetateni fara adapost sau care locuiesc in adaposturi improvizate.

In aceasta perioada, au fost depistate 19 persoane fara adapost. Dintre acestea, doar 12 au fost de acord sa beneficieze de serviciile oferite in Adapostul de Noapte din Zalau, ceilalti sapte refuzand ajutorul nostru.

De asemenea, a fost predat si un minor la Complexul de Servicii Comunitare nr. 1 Zalau, ne-a comunicat, ieri, purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif. Aceasta actiune va continua pe intreaga perioada a sezonului rece.

Agentii comunitari au actionat si pentru mentinerea ordinii si linistii publice, pentru depistarea celor care-si parcheaza autvehiculele in alte spatii decat cele special amenajate, precum si a persoanelor care apeleaza la mila publica desi sunt apte de munca. Astfel, in perioada mentionata, acestia au aplicat 38 de sanctiuni contraventionale, dintre care 18 cu avertismente si 20 insotite de amenzi.

Pe linie de ordine publica au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale, (noua cu amenda si sapte cu avertisment). Conform H.C.L. 170/2007 agentii comunitari au sanctionat 18 persoane, respectiv sapte cu amenda si 11 cu avertisment, iar conform O.G. 99/2000 patru sanctiuni contraventionale cu amenda pentru nerespectarea orarului de functionare in localurile publice, a mentionat Lucian Trif. Valoarea amenzilor a insumat 8.530 de lei.

Alte articole

Leave a Comment